Live

Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște și este, de obicei, ziua în care se...

Vinerea Patimilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Neagră este ziua în care...

De Paști, de pe mesele gospodinelor nu au cum să lipsească pasca și cozonacii. Doamnele care au avut timp, le-au pregătit acasă, însă cele care au avut un program mai încărcat au mers pe alternative. Iar patiseriile din oraș au fost prima opțiune. Au scos tăvi după tăvi din cuptoare, căci nici clienții nu au fost puțini, iar pofta de cozonaci calzi și pască a fost mare.

Nu există Paști fără pască. Cu brânză dulce și aluat de cozonac – așa este preparată de cele mai multe...

Cu aspirator, mop, lavete şi produse de curăţenie. Aşa s-au înarmat zilele acestea femeile. Curățenia de primăvară este nelipsită din orice locuință. În întâmpinarea Învierii Domnului, gospodinele și-au pregătit casele, iar de astăzi au început și prepararea bucatelor pentru masa de Paște. „Aveţi grijă!”, spun medicii, care trag un semnal de alarmă și amintesc că tot timpul, în preajma sărbătorilor, crește numărul accidentelor casnice.

Doar câteva zile ne mai despart de sărbătoarea Paștelui, iar cele mai multe dintre gospodine deja au casa...

Pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri. În bucătării, gospodinele prepară de zor bucatele tradiționale. Și nicio masă de Paști nu ar fi completă fără ouăle roșii. În Joia Mare, conform datinei, acestea se vopsesc pentru a fi consumate în ziua de Înviere. Noi am fost în casa unui medic din Constanța care ne-a introdus în spiritul sărbătorilor pascale.

Acasă la Oana Apostolescu este forfotă încă de dimineață. Pregătirile de Paște sunt în toi. Casa a fost...

Că românul este gurmand din fire toată lumea o ştie, dar că mâncarea pe care o preferă este pe cât de gustoasă, pe atât de periculoasă, puţini conştientizează. De Paște, pe fiecare masă se vor găsi preparatele tradiționale precum ouăle roșii, sărmăluțele, drobul și friptura de miel. Medicii trag semnale de alarmă, pentru ca masa de sărbători să fie un motiv de bucurie, nu unul de mers la medic.

Românii sunt gurmanzi din fire. Așa că de sărbători, masa trebuie să fie încărcată. Pe lista gospodinelor...

Iepurașii, ciocolata și ouăle colorate sunt la mare căutare în aceste zile, în magazine. Pentru că Paștele Ortodox este la o aruncătură de băț, gospodinele au luat cu asalt supermarketurile. Însă nu toată lumea se pregătește pentru sărbători în mod tradițional. La restaurante, comenzile au crescut în această perioadă.

În magazine, a început goana după cadouri. Rafturile viu colorate îi întâmpină pe clienți, încă de la...

Pufoși, cu miere, cu nucă sau fierți în zeamă. Mucenicii au fost vedetele zilei. Gospodinele s-au pregătit, ca în fiecare an, cu cele două rețete tocmai bune de servit la desert. Nici patiseriile nu s-au lăsat mai prejos. Au scos tăvi după tăvi din cuptoare, căci nici clienții nu au fost puțini, iar pofta de mucenici calzi și rumeniți a fost mare.

Doamna Maria păstrează tradiția mucenicilor făcuți în casă de aproape 55 de ani. Este adepta mâncării...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233