dobroge.tv

Live

Constănțenii vor copertine în stațiile de autobuz: „E foarte frig, e curent, așa ar mai adăposti un pic”

02 decembrie 2020
Publicitate

În frig și ploaie – așa așteaptă constănțenii autobuzul în majoritatea stațiilor din oraș. Prea puține sunt stațiile acoperite, iar oamenii trebuie să se adăpostească pe unde pot, atunci când vremea de afară este neprietenoasă. Locuitorii orașului speră ca la un moment dat să aibă un transport în comun demn de un oraș european.

Robert merge cu autobuzul zilnic. Este revoltat că nu are niște condiții minime de confort atunci când așteaptă mijlocul de transport în comun. Stația Parcul Tăbăcăriei, cea de unde urcă el, nu este acoperită în niciun fel.

Chiar nu mi se pare normal. Stai în ploaie, stai în ninsoare. În fiecare dimineață fac asta. Nu mi se pare normal pentru un oraș așa mare. Asta-i România, n-avem ce să facem. Stai în ploaie și trebuie să umbli cu umbrela după tine”, spune Robert.

Și alți constănțeni sunt supărați că trebuie să stea în frig și ploaie. Mulți dintre ei sunt vârstnici și au probleme de sănătate.

Ar fi super indicat, într-adevăr. E foarte frig, e curent, așa ar mai adăposti un pic”, spune o constănțeancă.

Așteptatul autobuzului în ploaie poate fi destul de greu, în condițiile în care nu există în toate stațiile copertine amenajate.

Atunci când plouă sau ninge, oamenii sunt nevoiți să se adăpostească pe unde reușesc. S-au obișnuit să caute refugiu sub crengile copacilor sau copertinele magazinelor din apropiere. Locuitorii orașului sunt conștienți că lucrurile se rezolvă în timp, dar uneori nu ar strica niște soluții de compromis.

Mai e și vina noastră, că unde au fost copertine, le-am stricat. Am dat cu piciorul, am dat cu nu știu ce în ele. Așa că, noi ne-am învățat. Corect și normal este nu în toate stațiile, dar măcar la două-trei stații să fie copertină”, spune un constănțean.

Nici la capitolul spații de așteptare, stațiile de autobuz nu stau prea bine. În majoritatea punctelor de așteptare, sunt amplasate două băncuțe, care nu pot fi folosite în zilele ploioase, pentru că sunt ude. Sunt și insuficiente. În contextul respectării măsurilor de distanțare, doar o singură persoană poate ocupa loc pe o bancă. Până când transportul public din Constanța va concura cu cel din alte orașe unde există panouri de afișaj electronic și tabele bine puse la punct cu orarul mașinilor, pasagerilor nu le rămâne decât să fie inventivi când se adăpostesc de vânt și ploaie, atunci când așteaptă autobuzul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233