Live

Nicio vacanță nu ar fi completă fără bălăceală în apa mării. Plajele sunt pline, iar turiștii se bucură de fiecare zi cu soare. Unii, însă preferă să meargă la piscină. Și asta pentru că spun ei, apa este mai liniștită. Mai mult decât atât, unele hoteluri au pregătit pentru oaspeții lor și activități interactive.

Soare, bălăceală și multă voie bună - așa arată o zi de vară la piscină. Copiii se joacă în apă, iar...

Aglomerația din Mamaia a migrat la Năvodari. În acest an, din cauza lărgirii plajelor, dar și a noilor condiții de parcare, turiștii au preferat nisipul din nordul litoralului românesc, orașul devenind astfel din ce în ce mai animat. Și operatorii plajelor s-au reorientat. Agenții economici din stațiunea Mamaia și-au mutat afacerile pe plajele din Năvodari.

Nisip mai fin, apă mai mică și șezlonguri mai aproape de apă, asta oferă plaja din Năvodari miilor de...

Criticate de turiști și de o parte a agenților economici de pe litoral, plajele lărgite își vor arăta...

Să vii la mare cu șezlongul personal a devenit din nou la modă în Mamaia. Împinși de la spate de distanța mult prea mare de la terase la mal, turiștii și constănțenii și-au cumpărat fie scaune sau rogojine și s-au postat lângă apă. Ofertele din magazine sunt pentru toate buzunarele, spun oamenii. Cu banii pe care i-ar fi dat în două zile pentru un șezlong pe plajă, mulți și-au cumpărat unul.

Din câte am înțeles, da, vor crește prețurile cu aproximativ 10 lei”. Acesta este încă un motiv...

Turiștii care vor să stea cu cearșaful în prima linie la mare fac și sport de când plajele au fost lărgite în anumite zone de pe litoralul românesc. În stațiunea Mamaia spre exemplu, peste 250 de metri trebuie parcurși de cel puțin două ori, la venire și la sosire. În cazul în care oamenii vor să consume și o băutură răcoritoare de la una din terasele amenajate pe plajă, ei trebuie să mai parcurgă de alte două ori acestă distanță. Din păcate, drumul de la terasă până la cearșaf durează suficient cât băutura să se încălzească.

După ce a parcurs o distanță de peste 250 de metri și a stat aproape trei minute în soare, băutura nu mai este...

Turismul e distrus de lărgirea plajei din Mamaia, iar administratorii nisipului încep să rupă contractele cu Statul. Primul investitor a notificat deja Apele Române că renunță la contractul plajei pentru că nu-și poate continua activitatea. Aceasta, după ce turiștii s-au plâns că apa e prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, iar nisipul adus pe plajă nu mai este fin.

Cele mai mari necazuri sunt în Mamaia Nord, pe plajele cele mai bune, care de-a lungul anilor și-au căpătat...

Adio şezlonguri şi umbreluţe la firul apei în Mamaia! Administratorii celor mai căutate plaje de turiștii cu bugete de vacanță generoase îşi pot deschide barurile şi pot monta şezlonguri doar pe fâşia de nisip de dinainte de lărgire. Pe noua porțiune pot sta doar cei cu saltele şi cearşafuri aduse de acasă. Plouă cu reclamaţii la hoteluri, de la turişti: întinderile de nisip sunt vaste iar marea este prea departe de promenada staţiunii.

Lărgirea plajelor din Mamaia Nord a adus numai necazuri și nemulțumiri în rândul hotelierilor, dar și a...

Dacă în trecut staţiunea Mamai era recunoscută pentru zecile de metri în care apa avea o adâncime mică,...

Aproape 50 de hectare noi de plajă urmează să fie date în folosință în sudul litoralului, până în 2022. După extinderile din stațiunea Mamaia, au fost demarate și lucrările din zona Eforie Sud. Acestea oferă posibilitatea desfăşurării activităţilor economice în condiţii moderne urmărindu-se, totodată, și protejarea biodiversităţii. Proiectul are o valoare totală de aproape 400 de milioane de lei.

Lărgirea plajelor de pe litoral continuă. După stațiunea Mamaia, lucrările au fost demarate și la Eforie...

Proiectul de înnisipare de pe litoralul românesc prelungeşte deschiderea plajelor pentru turişti şi agenţii economici, deși în câteva zile mii de turiști vor ajunge la malul mării. Operatorii economici sunt afectaţi vara aceasta de lucrări şi mulţi dintre ei nu îşi pot începe activitatea pe plajă, beachbaruri şi nici să îşi alinieze şezlongurilor pe nisip. Turiştii vor face plajă pe cearşaf la fel ca odinioară pe noile porţiuni. Ministrul Mediului a ajuns astăzi pe litoral şi a făcut verificări la faţa locului.

Recepţia plajei care s-a realizat prin procesul de înnisipare din Mamaia va avea loc la jumătatea sezonului...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233