dobroge.tv

Live

Militarii de pe fregata „Regina Maria”, infectați cu COVID-19 vor fi evaluați în trei serii

Militarii de pe fregata „Regina Maria”, infectați cu COVID-19 vor fi evaluați în trei serii
13 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Comandantul Spitalului Militar Constanţa, Aurel Trană, a declarat, vineri, 13 noiembrie, că primii militari infectați cu CCOVID-19 de pe fregata „Regina Maria” au ajuns pentru evaluare. Aceștia vor sosi în trei serii, respectiv 70 de persoane în cursul zilei de astăzi și 40 în cursul zilei de sâmbătă, 14 noiembrie. Acesta a mai precizat că starea de sănătate a militarilor este bună și doar patru dintre aceștia au simptome ușoare.

Au ajuns marinarii. Odată cu ajungerea în ţară intră pe procedurile naţionale de evaluare şi eventual tratament, pentru cei care necesită tratament. Deja prima parte dintre militari sunt în spital la noi. Am avut variante de a-i duce la Spitalul Militar sau dacă sunt locuri încă aici, să îi aducem aici pentru că aici (n.r. - la SMMIT) circuitele sunt mai uşor de respectat şi avem doar pacienţi COVID aici. Da, sunt mulţi, dar îi aducem pe rând pentru că şi capacitatea de evaluare a noastră nu este foarte mare, astfel încât vor fi aduşi în trei tranşe: 35, 35 şi următorii 40 mâine dimineaţă. Azi vor fi 70 şi mâine 40. Starea lor este foarte bună. Chiar am vorbit cu dumnealor când au ajuns, doar patru au spus că au ceva simptome uşoare, atât, în rest starea dumnealor e foarte bună”, a afirmat directorul Spitalului Militar, citat de news.ro.

Acesta a precizat că cei cu simptome grave vor fi internați, iar cei cu simptome ușoare vor putea opta pentru izolarea la domiciliu.

Toţi pacienţii sunt evaluaţi ca şi toţi ceilalţi pacienţi pozitivi. O parte dintre ei, după evaluare, dacă necesită internare, vor rămâne la noi, o parte vor merge la domiciliu, dacă au condiţii de izolare la domiciliu şi o parte vor rămâne în izolare instituţionalizată în spaţii puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale”, a explicat Aurel Trană, menționează sursa citată.

Reamintim că Fregata „Regina Maria” și-a încheiat misiunea NATO din Marea Mediterană mai devreme decât era planificat după 110 militari din cei 235 aflați la bord s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 -- Fregata ''Regina Maria'' îşi încheie misiunea în Marea Mediterană: mai mulţi militari, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2

Nava a acostat vineri, 13 noiembrie, în portul militar Constanța, după care a fost pusă în aplicare procedura operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice / asimptomatice sosite în țară, elaborată de Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. -- Fregata „Regina Maria” a acostat în Portul Constanța


Sursă foto: Gazeta de Năvodari

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233