dobroge.tv

Live

Klaus Iohannis: Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 „va fi făcută publică săptămâna viitoare”

Klaus Iohannis: Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 „va fi făcută publică săptămâna viitoare”
17 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 17 noiembrie, printr-o conferință de presă, că strategia de vaccinare împotriva COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare. De asemenea, coordonator al campaniei va fi medicul Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central.

După elaborarea strategiei de vaccinare antiCOVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei, dl Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central. Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. E vorba, într-o primă fază de personalul medical în primă fază, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a precizat că au fost stabilite măsuri generale în vederea organizării vaccinării. Acestea țin cont de condițiile specifice de transport și stocare, dar și modul în care vor fi organizate echipele care vor administra vaccinul, locurile unde acest lucru se va face și programarea populației.

Am solicitat experților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației. E deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă”, a mai spus președintele.


Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233