dobroge.tv

Live

Instituția Prefectului: Declarațiile pe proprie răspundere, valabile doar în original

Instituția Prefectului: Declarațiile pe proprie răspundere, valabile doar în original
21 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Instituția Prefectului, județul Constanța anunță că declarațiile pe proprie răspundere sunt valabile doar în original, tipărite sau scrise de mână. Aplicațiile ce generează astfel de declarații pe telefon sau în format online, nu sunt recunoscute de către forțele de ordine.

„În ultimele ore, în mediul online au apărut mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere. Facem precizarea că astfel de aplicații nu sunt recunoscute de forțele de ordine, nu respectă prevederile ordinului de carantinare și nu există garanția faptului că dezvoltatorii aplicațiilor au dreptul să fie operatori de date cu caracter personal.

Reiterăm faptul că poate fi folosită declarația pe proprie răspundere tipizată sau poate fi redactată și de mână, cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip (numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării), necesitând totodată semnătura olografă a titularului”, se arată într-o precizare de presă a Instituției Prefectului

UPDATE

Urmare a multiplelor solicitări care susțin varianta prezentării declarației pe proprie răspundere și pe telefon/tabletă, a fost acceptat ca documentul (fie tipizat, fie scris de mână), să poată fi pozat după completare și arătat organelor de control, direct de pe telefon/tabletă. În continuare, important de menționat este faptul că NU vor fi luate în considerare declarațiile pe proprie răspundere generate prin diverse aplicații neavizate.


Sursă foto: Newss.ro 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233