dobroge.tv

Live

CONSTANŢA ARE CU CE SE MÂNDRI

Teodora este prima pe țară la examenul de rezidențiat

Teodora este prima pe țară la examenul de rezidențiat
24 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Teodora Ilie, o tânără din Constanța, absolventă a Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, s-a clasat prima pe țară la examenul de rezidențiat de anul acesta. Ea a obținut 932 de puncte, din totalul de 945 din acest an.

În mod normal, punctajul maxim al examenului este 950 de puncte, însă anul acesta, o întrebare de 5 puncte a fost anulată în urma contestaţiilor, iar punctajul maxim a devenit 945.

Examenul de rezidențiat a avut loc pe data de 15 noiembrie 2020 și a înregistrat o participare-record față de ceilalți ani. Astfel, 12.000 de candidați au concurat pentru cele 7.000 de posturi și locuri disponibile.

Eu mi-am propus să învăţ cât mai mult şi să ştiu cât de multe informaţii se poate din compendii, dar la rezidenţiat fiind enorm de multă materie (850 de pagini cu scris continuu) a fost foarte dificil. M-a ajutat faptul că am învăţat constant în timpul facultăţii şi mi-am format o bază. Pentru a reţine informaţiile încerc să privesc fiecare afecţiune în ansamblu, să fac conexiuni între diverse noţiuni şi să înţeleg logic mecanismele. M-a ajutat foarte mult faptul că sunt o persoană determinată, deoarece pentru acest examen este necesară foarte multă muncă, fiind vorba de luni întregi de învăţat de dimineaţă până seară“, mărturiseşte Teodora Ilie, pentru Adevărul.

Teodora nu-și dorește să părăsească țara, ci vrea să profeseze în București, probabil la Spitalul „Matei Balș”, unde este un post disponibil de pediatrie. Cei cinci ani de rezidențiat își dorește să-i facă la Spitalul „Matie Curie”, tot din Capitală.

Pentru început voi urma cei cinci ani de rezidenţiat pe pediatrie, pe parcursul cărora îmi doresc să acumulez cât mai multe cunoştinţe. Îmi doresc ca în viitor să devin un medic pediatru cât mai bun şi mă văd urmând această carieră toată viaţa. Nu exclud ca la un moment dat să ajung să mă axez mai mult pe o anumită ramură a pediatriei, dar momentan nu sunt suficient de familiarizată cu acestea astfel încât să îmi dau seama către care m-aş îndrepta“, spune Teodora pentru Adevărul.

Examenul de rezidențiat nu este prima reușită a Teodorei Ilie care, în anul 2014, pe când era elevă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, ea a făcut parte din lotul României la Olimpiada Internaţională de Biologie de la Bali-Indonesia şi a cucerit medalia de bronz.

Sursă foto: Facebook Teodora Ilie

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233