dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. A murit prof.univ.dr. Constantin Popa care a avut o activitate de 30 de ani la Universitatea Ovidius

CONSTANȚA. A murit prof.univ.dr. Constantin Popa care a avut o activitate de 30 de ani la Universitatea Ovidius
24 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Universitatea Ovidius din Constanța a transmis marți, 24 noiembrie, vestea decesului profesorului universitare doctor Constantin Popa, cadru didactic al Facultății de Matematică și Informatică, încă din anul 1990.

Astăzi, am pierdut un profesionist desăvârșit și un bun coleg. Profesorul Popa a publicat în România și în străinătate peste 150 de cărți și articole științifice în care a abordat domenii variate de cercetare: tehnici de reconstrucție algebrică în tomografie computerizată, tehnici de precondiționare pentru elemente finite și diferențieri finite discretizări ale problemelor valorii limită, metode iterative pentru formulările celor mai mici pătrate ale sistemelor liniare de egalități și inegalități (algoritmi de proiecție), probleme inverse - tehnici și metode de regularizare pentru aproximarea soluției de normă minimă a ecuațiilor integrale de primul fel.

A participat la peste 60 de conferințe științifice în străinătate și a susținut peste 30 de prelegeri ca invitat în universități din Germania, Suedia, Ungaria. Din anul 2017, profesorul Popa a fost vicepreședinte al Societății Române de Matematică Aplicată și Industrială (ROMAI) și, totodată, membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România. Pentru zecile de generații de studenți, masteranzi și doctoranzi, cărora le-a călăuzit pașii cu pasiune, determinare și profesionalism, în cei 30 de ani de activitate în cadrul UOC, va rămâne în amintire ca un mentor dedicat, un etalon de seriozitate și modestie.

Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru implicarea nobilă a profesorului Constantin Popa în dezvoltarea FMI și a Universității „Ovidius” din Constanța, obținând recunoașterea valorii acestora la nivel național și internațional.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite Universitatea Ovidius printr-un comunicat de presă


Sursă foto: Universitatea Ovidius Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233