dobroge.tv

Live

Tribunalul Constanța: „Respinge, ca neîntemeiată” cererea ÎPS Teodosie referitoare la pelerinajele religioase

25 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Tribunalul Constanţa a respins, miercuri, 25 noiembrie, cererea depusă de Arhiepiscopia Tomisului , ÎPS Teodosie, de anulare a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice pelerinajele religioase, considerând-o neîntemeiată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Tribunalul Constanţa a anunţat, miercuri, 25 noiembrie, că a respins această solicitare.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 - 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii... Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, a arătat Tribunalul Constanţa.

Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, 24 noiembrie, dosarul în care Arhiepiscopia Tomisului contestă decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de interzicere a pelerinajelor religioase.

Vrem ca astăzi să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi pe 30 noiembrie. De asemenea, iată, aceste restricţii prin care creştinii nu au voie să intre în biserică nu sunt fireşti, acest virus atacă mai ales plămânii, noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni? Eu simt nevoie să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma aceea cuvântătoare, oamenii de credinţă. Credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr să li se dea voie să fie în Biserică, sunt drepturile noastre constituţionale, drepturile omului de asemenea specifică că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de religie. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă vrem să oprim nişte exagerări, ca să nu le zic abuzuri, deşi sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinţei noastre”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului marți, conform News.ro.


Sursă foto: The Romania Journal

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233