dobroge.tv

Live

IPJ Constanța, despre acțiunea de la o biserică unde nu se respectau normele în vigoare: „Un reprezentant al bisericii a avut o atitudine ofensivă”

IPJ Constanța, despre acțiunea de la o biserică unde nu se respectau normele în vigoare: „Un reprezentant al bisericii a avut o atitudine ofensivă”
26 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Poliţia Judeţeană Constanţa a precizat că, la acţiunea de miercuri, 25 noiembrie, de la o biserică din municipiu unde avea loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi conduşi de ÎPS Teodosie, au fost găsite în interiorul lăcaşului de cult 60 de persoane, iar la sosirea oamenilor legii o parte au ieşit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Andreea Iliescu, a declarat joi, 26 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii au fost sesizaţi miercuri, 25 noiembrie, cu privire la faptul că nu se respectă normele de protecţie sanitară la o biserică din municipiul Constanţa, printr-un apel la Tel Verde, iar acolo s-au deplasat mai multe echipaje.

La ora 9.30 poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin Tel Verde cu privire la faptul că la o biserică din municipiul Constanţa, din cartierul Tomis Plus, are loc o slujbă religioasă cu participarea persoanelor în interiorul bisericii şi cu nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară şi individuală. La faţa locului a fost direcţionată o patrulă de poliţie de la Secţia 2, iar ulterior, din cauza numărului mare de participanţi, aceste forţe au fost suplimentate. Au ajuns la faţa locului o patrulă mixtă de la Secţia 1, formată din poliţist şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa. De asemenea, la faţa locului a mai ajuns o patrulă de poliţie de la Secţia 2 şi ulterior a ajuns un echipaj de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. De asemenea, pentru gestionarea şi coordonarea activităţilor, la faţa locului s-au deplasat şeful Secţiei 2 Poliţie şi adjunctul pe linie de ordine publică de la Secţia 2”, a afirmat Andreea Iliescu.

Aceasta a afirmat că în interiorul bisericii au fost găsite 60 de persoane, printre care se aflau și copii.

Având în vedere sesizarea Tel Verde de nerespectare a normelor legale referitoare la prevenirea şi limitarea răspândirii Covid-19, poliţiştii şi jandarmii au pătruns în interiorul lăcaşului de cult pentru evaluarea situaţiei, constatând faptul că în incintă se află aproximativ 60 de persoane, printre care şi minori. Doresc să subliniez faptul că, la vederea colegilor mei, o parte dintre aceste persoane au părăsit incinta din proprie iniţiativă. Echipajele care s-au deplasat la această sesizare au luat legătura cu reprezentanţii bisericii cărora le-au pus în vedere prevederile legale şi faptul că se încalcă legislaţia actuală în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase. După ce forţele de ordine au reiterat că slujba oficiată la interior reprezintă o încălcare a legislaţiei şi bineînţeles că reprezintă în principal un pericol iminent în ceea ce priveşte sănătatea publică, un reprezentant al bisericii a manifestat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autorităţile. Deoarece oficierea slujbelor religioase este permisă în perimetrul lăcaşului de cult, poliţiştii şi jandarmii i-au îndemnat să continue slujba în afara bisericii, acesta a refuzat în continuare să colaboreze, continuând slujba în interiorul bisericii”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța a mai menţionat că scopul acţiunilor poliţiştilor nu este de a da amenzi, ci de a proteja sănătatea oamenilor.

Concomitent, poliţiştii şi jandarmii i-au invitat pe oamenii aflaţi în interiorul bisericii să părăsească incinta, aceştia s-au conformat, totodată, fiind legitimaţi de către poliţişti şi de către jandarmi. Scopul nostru nu este acela de a da sancţiuni contravenţionale, ci acela de a proteja sănătatea oamenilor. Drept urmare, dintre cele 60 de persoane prezente în interiorul bisericii, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 30 de avertismente scrise şi doar 9 sancţiuni contravenţionale, în cuantumul minim de 500 de lei”, a mai declarat Andreea Iliescu.

Reamintim că, în timp ce magistraţii constănţeni respingeau cererea intentată de Arhiepiscopia Tomisului împotriva autorităţilor locale, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a ținut o slujbă într-o biserică din Constanţa -- CONSTANŢA. 39 de persoane care participau la o slujbă religioasă, amendate de poliţişti


Sursă foto: News.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233