Un milion de euro, ascunşi în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul unor percheziţii! Scandal între DNA și Ministerul de Interne

Procurorii anticorupție au descoperit aproape 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de joi, de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților, percheziţii făcute într-un dosar care vizează fapte de corupție din perioada 2018-2020.
Potrivit Obiectiv de Suceava, pe lângă mita luată pentru permise, acțiunea vizează și o rețea de angajați de la Permise, RAR și polițiști care de ani de zile facilitează la Suceava înmatricularea mașinilor de lux furate din UE. Mita pentru un permis era cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro, iar banii erau ținuți în ligheane și găleți, sau ascunși în pereți, spune aceeași sursă.
Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunicat de presă în care critică comunicarea publică făcută de Ministerul de Interne cu privire la perchezițiile făcute joi, într-un dosar în care mai mulți polițiști și angajați RAR sunt cercetați pentru fapte de corupție.
Scandal între DNA și Ministerul de Interne
Purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a susţinut o declaraţie de presă, la sediul MAI, în care a dat detalii despre acțiunea de joi.
„Probele
administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis. Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor”, a anunțat Dajbog.
După anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al MAI, Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunicat de presă în care susține că declarația „nu are la bază date oficiale din ancheta penală”.
„Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie. În consecință, comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare”, se arată în comunicatul DNA.
Comunicatul DNA poate fi consultat AICI.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

