dobroge.tv

Live

Șase dintre persoanele anchetate de DNA pentru că ar fi vândut permise auto, reținute

Șase dintre persoanele anchetate de DNA pentru că ar fi vândut permise auto, reținute
27 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au găsit aproape două milioane de euro în casele celor vizați de ancheta privind fraudarea examenelor de obținere a permiselor de conducere, la Suceava. În locuința și portbagajul mașinii, fostul șef al Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Suceava avea 60.000 de lei și 60.000 de euro.

În acest caz, șase persoane au fost introduse în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava. Din locuințele acestora, anchetatorii au confiscat: 1,2 milioane de euro, 790.000 de lei, 12.000 de dolari, 1.500 lire sterline, 37 de ceasuri de lux, 21 de brăţări, 18 lanţuri şi pandantive din aur şi opt autoturisme de lux.

Printre persoanele reținute pentru 24 de ore se află și fostul șef al Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto, Radu Obreja. De asemenea, a fost reținut și Mihai Martin, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie, intern al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

În arest s-au aflat și Cezar Macoveiciuc, Iulian Mihăescu şi Alex Butnariu de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto.De asemenea, a mai fost emisă o ordonanţă de reţinere pe numele lui Florin Bolohan, administratorul unei şcoli de şoferi din Fălticeni.

Potrivit procurorilor anticorupţie suceveni, în perioada 2018 – 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcţionat o grupare infracţională în care, alături de poliţişti şi funcţionari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român (R.A.R.).

Gruparea ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani, pe două paliere: în legătură cu susţinerea şi promovarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.


Sursă foto: Biziday

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233