dobroge.tv

Live

Arhiepiscopia Tomisului: Preoții, delegați în interes profesional pentru săvârșirea Sfintei Liturghii, la Mănăstirea Sfântul Andrei

Arhiepiscopia Tomisului: Preoții, delegați în interes profesional pentru săvârșirea Sfintei Liturghii, la Mănăstirea Sfântul Andrei
27 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, cheamă preoţii din judeţul Constanţa la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, pe 30 noiembrie, pentru a „săvârşi în sobor Sfânta Liturghie”. Potrivit măsurilor impuse de autorități, este interzisă participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Conform unei decizii a Arhiepiscopiei Tomisului, preoţii sunt delegaţi în interes profesional să participe la manifestările religioase de la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei.

În contextul pandemiei actuale, precum şi al carantinei instituite în judeţul Constanţa, pentru deplina cinstire a Sfântului Apostol Andrei creştinătorul românilor, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât următoarele: în data de 30 noiembrie, toţi preoţii din Eparhia Tomisului, personal clerical şi monahal, sunt delegaţi în interes profesional să săvârşească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa; bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare şi rugăciune individuală”, se precizează într-o adresă semnată de arhiepiscopul Tomisului, citată de AGERPRES.

Peamintim că, pe 25 noiembrie, Tribunalul Constanţa a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Ulterior deciziei judecătorilor, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban. Primul ministru i-a recomandat atunci ÎPS să aibă grijă de sănătatea credincioșilor și să-i îndemne să se protejeze.

Mai mult decât atât, Patriarhia Română solicită autorităţilor să permită, „în mod excepţional”, credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea normelor sanitare.


Sursă foto: Creștin Ortodox

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233