dobroge.tv

Live

Cheia pentru redeschiderea în siguranță a frontierelor: permisul digital de sănătate

Cheia pentru redeschiderea în siguranță a frontierelor: permisul digital de sănătate
28 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

În lupta cu coronavirus, multe țări au luat măsuri drastice pentru a-i stopa pe cât posibil răspândirea. Multe domenii au fost afectate de aceste noi măsuri. Sectorul aviatic a avut foarte mult de suferit. Fie că vorbim despre granițe închise, zboruri suspendate și noi restricții de călătorie ce îngreunează de multe ori deplasarea pasagerilor.

Pentru sprijini atât călătorii, cât și firmele și pentru a asigura deschiderea în siguranță a frontierelor, Asociația Internaționala a Transportului Aerian (IATA) a transmis că se află în faza finală de dezvoltare a unui permis digital de sănătate, IATA Travel Pass.

Cu alte cuvinte, acest „permis digital” va avea date referitoare la rezultatele testului COVID și la certificatele de vaccinare. Astfel se dorește ușurarea experienței călătorilor și gestionarea comunicării între guverne, companii aeriene, laboratoare și călători.

Astăzi, frontierele sunt dublu blocate. Testarea este prima cheie care permite călătoria internațională fără măsuri de carantină. A doua cheie este infrastructura informațională globală necesară pentru gestionarea, partajarea și verificarea în siguranță a datelor de testare corelate cu identitățile călătorilor, în conformitate cu cerințele de control la frontieră. Aceasta este treaba IATA Travel Pass”, a declarat Alexandre de Juniac, director general și CEO al IATA.

Avantajele IATA Travel Pass:

  • permite pasagerilor să găsească informații exacte despre călătorie, testare și, eventual, cerințe de vaccinare pentru călătoria lor.
  • permite pasagerilor să găsească centre de testare și laboratoare care îndeplinesc standardele pentru cerințele de testare și vaccinare ale destinației lor.
  • permite laboratoarelor autorizate și centrelor de testare să împartă în siguranță certificatele de testare și vaccinare cu pasagerii.
  • permite pasagerilor să-și creeze un „pașaport digital”
  • permite pasagerilor să primească certificate de testare și vaccinare și să verifice dacă acestea sunt suficiente pentru itinerariul lor
  • permite pasagerilor să trimită certificatele de testare sau vaccinare companiilor aeriene și autorităților pentru a facilita călătoria
  • pasagerii pot gestiona documentația de călătorie în mod digital și fără probleme pe parcursul călătoriei, îmbunătățind experiența de călătorie.

Prioritatea noastră principală este de a face oamenii să călătorească din nou în siguranță. În termen imediat, aceasta înseamnă a oferi guvernelor încredere că testarea sistematică a COVID-19 poate funcționa ca un înlocuitor pentru cerințele de carantină. Și asta se va dezvolta în cele din urmă într-un program de vaccinare. IATA Travel Pass este o soluție pentru ambele”, a declarat Nick Careen, vicepreședinte senior IATA.

Testele programului pilot vor începe la sfârșitul anului 2020, iar lansarea oficială se preconizează că va avea lor la finalul lunii aprilie 2021.

Mai multe informații, aici


Sursă foto: Tourmag

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233