dobroge.tv

Live

SLUJBA DE LA PEŞTERA SFÂNTULUI ANDREI

Apelul ÎPS Teodosie pentru români, fără rezultat: circa 300 de persoane au participat la eveniment, dintre care 150 de membri ai clerului

30 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de amenzi au fost date astăzi pentru cei care au ignorat avertismentele autorităţilor şi au luat parte la slujba de la peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, deşi nu aveau domiciliul în localitate. Prefectul județului Constanța, Silviu Coşa, a anunțat la Digi24 că au fost date peste 100 de amenzi.

RECOMANDARE: CONSTANŢA. Toate maşinile care se îndreaptă spre Mănăstirea Sfântului Apostul Andrei, controlate de poliţişti! Avocata lui Teodosie: „Nu există pandemie!“

Doar circa 300 de persoane au participat luni, 30 noiembrie, fără incidente, la slujba religioasă săvârşită de arhiepiscopul Teodosie, alături de soborul de preoţi şi călugări invitaţi, conform informaţiilor furnizate AGERPRES de către prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa. Asta deşi Arhiepiscopul Teodosie a lansat un apel prin care le-a cerut tuturor românilor să vină la slujbă, deşi legislația interzice participarea la evenimente religioase pentru cetățenii din alte localități.

Potrivit sursei citate, slujba a decurs fără incidente, cu participarea a aproximativ 300 de persoane, pe tot parcursul evenimentului.

”Din informaţiile transmise de către coordonatorul dispozitivului de ordine publică, slujba organizată sub auspiciile Arhiepiscopiei Tomisului la mănăstirea Sfântul Apostol Andrei, din comuna Ion Corvin, s-a desfăşurat fără incidente, la eveniment fiind prezenţi permanent, în dinamică, circa 300 de persoane”, a declarat prefectul Coşa, pentru AGERPRES.

Conform datelor centralizate de forţele de ordine, la slujba religioasă ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri, a mai menţionat prefectul judeţului Constanţa.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi la manifestările religioase organizate la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin.

Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233