dobroge.tv

Live

Orban: „Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare” în timpul votării

Orban: „Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare” în timpul votării
30 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 30 noiembrie, într-o conferinţă de presă că în condiţiile în care vor fi respectate normele de siguranţă stabilite, nu va exista risc de infectare în timpul procesului de votare, pe care l-a comparat cu un drum la farmacie sau la supermarket.

Noi am luat toate măsurile ca în cursul procedurii de votare, riscul de transmitere a virusului să fie mic, chiar foarte mic. Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare. Practic, cetăţeanul se duce la vot ca şi cum s-ar duce la farmacie sau ca şi cum s-ar duce la supermarketul din colţ. Evident, trebuie să poarte mască. În cazul în care aşteaptă să intre, din cauza faptului că am limitat numărul de persoane care pot să intre simultan în secţia de votare, este posibil, ca şi la locale, să apară în anumite secţii de votare cozi. La aceste cozi, oamenii trebuie să respecte distanţa, trebuie să poarte masca. De asemenea, la intrarea în secţia de votare trebuie să se dezinfecteze şi, după exercitarea dreptului de vot, de asemenea, trebuie să se dezinfecteze, astfel încât să nu rişte să ia virusul de pe ştampilă sau de pe buletinul de vot sau de pe altă suprafaţă pe mână", a afirmat şeful Guvernului, citat de Agerpres.

Orban a subliniat că toţi cetăţenii din localităţi carantinate se vor putea deplasa „fără nici un fel de oprelişte” pentru a-şi exercita dreptul de vot pe 6 decembrie.

Din punctul nostru de vedere, orice persoană care se află în izolare, în carantinare sau care se află internată într-o unitate spitalicească, are dreptul să voteze şi trebuie să i se ofere dreptul de a vota prin intermediul urnei speciale mobile. Am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii să informeze, prin Direcţiile de Sănătate Publică, toţi aceşti cetăţeni care se află în izolare, în carantinare, privitor la dreptul de a-şi exercita votul prin intermediul urnei speciale mobile. Singura problemă care există, într-adevăr, nu este legată de localitate, este legată de situaţia în care un cetăţean care este din judeţul Giurgiu, să spunem, se află internat într-un alt judeţ. Aici e foarte complicat de găsit o soluţie, pentru că dreptul de vot se exercită în cadrul circumscripţiei, care este judeţul, respectiv, municipiul Bucureşti”, a mai afirmat premierul Ludovic Orban, conform sursei citate.


Sursă foto: Capital

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233