dobroge.tv

Live

O nouă informare meteo de ninsori şi vânt, pentru Constanţa şi Tulcea

O nouă informare meteo de ninsori şi vânt, pentru Constanţa şi Tulcea
01 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Mteorologii au emis o informare meteo de ninsori, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului, valabilă până astăzi, 01 decembrie, ora 12:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Dobrogea vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, când vor predomina temperaturile negative.

Totdată, meteorologii au emis şi un cod galben de vînt, pentru zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea. Se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 - 60 km/h.

Trafic îngreunat în judeţul Constanţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice.

Situația traficului pe arterele principale din judeţul Constanţa se prezintă astfel:

  • A2 Bucuresti- Constanța: traficul este redus, carosabilul este umed, ninge ușor în zona kilometrului 144, loc. Fetești, jud.Ialomița. Nu este semnalată ceață.
  • Autostrada A4 Ovidiu-Agigea: traficul este redus, carosabilul este umed. Este semnalată ceață, cu vizibilitate sub 200 de metri.

La această oră, este semnalată ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Dâmbovița, Constanța, Tulcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinți, Bihor, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Cluj.

Din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, atât maritim, cât și fluvial.

Pe timp de ceață, dar și în condițiile unui carosabil alunecos, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Când este semnalată ceață, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

- nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

- în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233