dobroge.tv

Live

SLUJBA DE LA PEŞTERA SFÂNTULUI ANDREI. Ludovic Orban: Oamenii au respectat regulile de distanţare şi au purtat mască

SLUJBA DE LA PEŞTERA SFÂNTULUI ANDREI. Ludovic Orban: Oamenii au respectat regulile de distanţare şi au purtat mască
01 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Ludovic Orban a declarat că oamenii care au participat la slujba oficiată în comuna Ion Corvin din judeţul Constanţa au respectat regulile de distanţare şi au purtat mască. 

„Nu am interzis, practic, ţinerea slujbelor, ci am stabilit anumite condiţii, care au fost respectate. De altfel, dacă aţi văzut, inclusiv astăzi, la slujba oficiată în Constanţa, la Ion Corvin, cei care au participat la slujbă au respectat regulile, au purtat mască, au stat la distanţa care este stabilită prin ordinul comun şi mă bucur că a fost aşa", a afirmat Ludovic Orban, luni într-o conferinţă de presă.

Şeful Executivului a mai spus că autorităţile au dat dovadă de echilibru, întrebat dacă în opinia sa a fost încălcată libertatea religioasă în ultimele 9 luni.

„A existat o perioadă în care nu s-a permis organizarea slujbelor în spaţii închise, din motive care au ţinut de protejarea sănătăţii, dar s-a permis organizarea, în anumite condiţii, în spaţii deschise. Acum, în anumite localităţi carantinate, s-a introdus măsura similară, şi anume aceea de organizare a slujbelor în aer liber, nu în interiorul bisericii, mai ales acolo unde există riscul de producere de aglomeraţii. Eu cred că prioritatea noastră trebuie să fie apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi am dat dovadă de echilibru în toate măsurile pe care le-am luat”, a explicat prim-ministrul.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat că la manifestarea religioasă de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei au asistat peste 300 de persoane, 150 dintre acestea fiind membri ai clerului, iar la eveniment au fost prezente şi persoane din alte localităţi, care nu aveau voie să participe, şi cărora poliţiştii şi jandarmii le-au informat că riscă să fie amendate din acest motiv.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că a fost un risc de contaminare redus la Peştera Sfântului Apostol Andrei şi datorită organizării şi numărului mic de persoane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233