dobroge.tv

Live

HAOS IMOBILIAR

Autorizația de construcție a unui bloc, suspendată de Tribunalul Constanţa! Cu toate acestea, lucrările continuă

08 decembrie 2020
Publicitate

Haosul imobiliar din Constanța atinge cote uluitoare. Deciziile justiției sunt ignorate, iar oamenii care se luptă în instanță privesc neputincioși cum se încalcă legea. Un astfel de exemplu este pe Aleea Jadului. Autorizația de construcție a unui bloc a fost suspendată de Tribunalul Constanța, însă muncitorii încă sunt pe șantier.

"Instanța dispune suspendarea executării actului administrativ individual reprezentat de Autorizaţia de construire nr. 2045 din data de 11.11.2019 emisă de primarul municipiului Constanța". Este decizia pe care Tribunalul Constanța a luat-o cu privire la blocul de pe Aleea Jadului din municipiu. Cu alte cuvinte, lucrările trebuie să fie sistate. Realitatea este alta.

„Această hotârâre, datată 4 decembrie 2020, nu este pusă în aplicare de către constructor. Se lucrează. Deci oamenii sunt mai presus de lege, aceasta este concluzia pe care o trag eu", a declarat Vasile Neagu, vecin.

Pe Aleea Jadului a fost chemată, în repetate rânduri, și Poliția Locală, spune vecinul care se confruntă de o bună bucată de vreme cu problemele apărute odată cu șantierul construcției. Iar pe lângă acțiunea în instanță pe care a inițiat-o, constănțeanul a anunțat și Inspectoratul de Stat în Construcții. Problemele ar fi variate, spune bărbatul.

„Pe lângă faptul că este un bloc între case, ei nu respectă certificatul de urbanism, în certificatul de urbanism este prevăzută o ampriză de 10 metri care în realitate nu are carosabilul decât cinci metri, iar trotuare nu există”, a mai spus Vasile Neagu.

Situația de pe Aleea Jadului nu este singulară. Constănțenii au reclamat în repetate rânduri modul haotic în care se construiește în oraș. Autoritățile locale spun că domeniul va fi atent analizat de acum înainte.

„Nu mai emitem autorizaţii de construcţii decât dacă respectă legea. Să respecți regimul de înălţime al zonei, să nu faci pe spaţii verzi şi să ai suficiente parcări, sunt de bun simţ, sunt minimale”, a declarat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanța.

Edilul municipiului mai susține că nu se vor face abuzuri când vine vorba de proiecte imobiliare, însă toleranța autorităților pentru posibile încălcări ale regulilor urbaniste va fi zero.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233