dobroge.tv

Live

Medici fără suflet. Alexandra și-a căutat ore în șir bunicul bolnav de Alzheimer, după ce a fost externat din spital: „Mi-a fost frică că nu ajung acasă la copii, să-i văd”

Medici fără suflet. Alexandra și-a căutat ore în șir bunicul bolnav de Alzheimer, după ce a fost externat din spital: „Mi-a fost frică că nu ajung acasă la copii, să-i văd”
12 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Clipe de coșmar pentru o familie din Galați. Bunicul, un bătrân de 71 de ani, bolnav de Alzheimer și cataractă s-a simțit rău așa că familia a sunat la salvare. A fost transportat la Spitalul Județean Sfântul Apostol Andrei din Galați iar, după ce i-a fost terminat de administrat tratamentul, bătrânul a fost trimis acasă.

Totuși, rudele nu au aflat despre acest lucru, iar bătrânul, debusolat și neajutorat, nu știa unde se află și unde trebuie să ajungă. Astfel, a început căutarea disperată a bunicului care, în mijlocul iernii, a fost lăsat să plece îmbrăcat subțire și în papuci.

Alexandra povestește pe o rețea de socializare prin ce au trecut ea și familia ei vineri și cum sistemul medical i-a dezamăgit. În seara de vineri, 10 decembrie, bunicul avea dureri cumplite din cauza unor probleme ce i-au împiedicat urinarea așa că familia a sunat Salvarea. Două ore mai târziu, echipajul a ajuns la ușa familiei și au decis să-l transporte pe bătrân la spital. Bunica, dornică să meargă pentru a-l ajuta pe soțul ei, nu a fost lăsată să-i însoțească, problemele psihice ale bărbatului fiind cunoscute de echipajul medical.

Familia a fost sunată de la spital pentru a-i informa că nu se pot înțelege cu bunicul, iar când problemele psihice ale acestuia au fost din nou comunicate, conform spuselor Alexandrei, personalul medical nu a părut interesat de acest aspect. Tânăra menționează că au rugat să fie anunțați atunci când bunicul este externat pentru a merge cineva după el, neștiind să ajungă singur acasă. Răspunsul i-a șocat pe toți „închide telefonul în nas, spunând la sfârșit că nu o învățăm noi pe ea cum să procedeze”.

Îngrijorați de starea bătrânului, membri familiei au sunat din nou la spital pentru a afla cum se mai simte și se pare că nici această conversație nu a decurs foarte bine. Totuși, Au aflat atunci că bătrânul se afla pe un pat de spital, așteptând să i se facă o ecografie. În jurul orei 10:00, familia a fost anunțată că bunicul este bine și i-a fost făcută o sondă.

Niciun alt mesaj despre starea bărbatului nu a mai fost transmis, iar familia a sunat din nou, la ora 15:30, pentru a afla cum se simte și pentru a încerca să vorbească cu acesta. Au aflat atunci că nu există nicio persoană cu numele acela care să figureze pe liste. Speriați, au mers de urgență la spital. Au aflat atunci că bătrânul a fost externat de la ora 10:00.

De la ora 10 bunicul meu a fost lăsat în stradă de către „bunătatea” doctorilor și asistentelor de la Spitalul Județean Sfântul Apostol Andrei (...) Șase ore de îndurare a frigului! Șase ore bunicul meu a mers singur prin frig în papuci la mijlocul lunii decembrie”, transmite Alexandra în mesaj.

Speriat și debusolat, bunicul încerca să ajungă acasă, neștiind încotro se îndreaptă. Familia a alertat de urgență Poliția pentru a da de urma bătrânului. „Șansele erau foarte mari să-l găsim înghețat și mort într-un șanț sau pe o bancă sau chiar mâncat de câini”, scrie Alexandra disperată. Cu toate acestea, bunicul a fost găsit și a ajuns acasă în siguranță.

DISTRIBUIȚI SĂ-I PUNEM LA PUNCT PE IMBECILI!!! NU SE MAI POATE!!!!

Ora 22, 10.12.2020, bunicul meu, de 71 de ani, bolnav de Alzheimer si cataracta (o afecțiune oftalmologica ce presupune scĂderea vederii) solicita chemarea unui echipaj de salvare, din cauza durerilor cumplite datorate faptului că nu mai urinase de câteva zile. Salvarea a ajuns în jurul orei 00:00, echipajul nu a lăsat-o pe bunica mea să-l însoțească pe acest om BOLNAV PSIHIC și bătrân (bunica fiind persoana care are grijă de bunicul). Când a ajuns salvarea la spital ne-au sunat, ne-au spus că nu se pot înțelege cu el și ne-au întrebat ce probleme are. Le-am comunicat ÎNCĂ O DATĂ că bunicul are Alzheimer, și că acesta este motivul pentru care nu se pot înțelege, fiind debusolat și foarte speriat. Cu aroganță, doamna de la celălalt capăt al telefonului, ne-a spus că n-o interesează probleme psihice și că vrea să știe motivul pentru care am chemat salvarea. După o conversație scurtă, în care precizam că în caz de îl externează, să fim anunțați, căci bunicul nu știe să se întoarcă acasă singur, închide telefonul în nas, spunând la sfarșit că nu o învățăm noi pe ea cum să procedeze. La ora 5, am sunat iar, și conversația a decurs în același mod ironic că și cea anterioară. În momentul acela tataia era pe un pat de spital așteptând să i se facă ecografia. În jurul orei 10 ni s a comunicat că tataia e bine, și că i se făcuse o sondă. La ora 15:30 am sunat la urgență deoarce eram îngrijorați: ce se întâmplă cu tataia? îi e foame? îi e sete?? e speriat?? Ne doream extrem de mult să-l vedem și să vorbim cu el. Când am sunat la 15:30 ni s-a zis cu cea mai mare nepăsare că nu există niciun Paul Filip înregistrat. În 10 minute am ajuns la spital și ni s-a comunicat de către cineva de la UPU, printr-o căutare în baza de date, că bunicul meu a fost externat, DE LA ORA 10. DE LA ORA 10 BUNICUL MEU A FOST LĂSAT ÎN STRADĂ DE CĂTRE “BUNĂTATEA” DOCTORILOR ȘI ASISTENTELOR DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SFÂNTUL APOSTAL ANDREI. A fost hrănit de un gardian al spitalului, căruia i se făcuse milă de tataia, și-i dăduse un senviș. ȘASE ORE DE ÎNDURARE A FRIGULUI!!! ȘASE ore bunicul meu a mers singur prin frig ÎN PAPUCI LA MIJLOCUL LUNII DECEMBRIE!! Debusolat, speriat, neștiind unde merge și nici unde ar trebui să ajungă. Aruncat în stradă că pe un animal, cu durere FIX ÎN C*R, de către incompetenții pe care noi îi numim doctori... “SALVATORII” NOȘTRI. Am avut noroc de contribuția oamenilor cu suflet și a Poliției Române, care ne-au ajutat să-l găsim VIU. Șansele erau foarte mari să-l găsim înghețat și mort într-un șanț sau pe o banca sau chiar MÂNCAT DE CÂINI.

Soț, tată, bunic, om care a muncit 45 de ani și a plătit statutului TOATĂ VIAȚA, tratat ca pe un C***T. Felicitări încă o dată sistemului, și în primul rând SPITALULUI JUDEȚEAN SFÂNTUL APOSTOL ANDREI, pentru că l-ați aruncat pe acest om bolnav psihic care nu știe nici cine e el, în stradă, în frig, la 0 grade. Sigur vă pare rău că n-ați putut scapă de ÎNCĂ UN BĂTRÂN NEFOLOSITOR. Bunicul meu luptător a ajuns cu bine acasă, așa cum și-a dorit și cum ne-am dorit și noi. Vă las mai jos o poză și un filmuleț, să vedeți cum a ajuns tataia acasă, și cum l-au lăsat cei de la spital să plece, cu pantalonii pe dos, în papuci și cu o geacă pe el”, este mesajul Alexandrei.


Sursă foto: Facebook Alexandra Sârghi

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233