dobroge.tv

Live

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, amânat cu câteva minute înainte să înceapă

15 decembrie 2020
Publicitate

Programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost amânat cu câteva minute înainte să înceapă. Decizia a fost luată de Administrația Fondului pentru Mediu în urma unor suspiciuni de fraudă. Înscrierile pentru program trebuiau să înceapă marți la ora 12:00.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” este așteptat în fiecare an de zeci de mii de români. Oamenilor li se pare o idee bună, care vine în ajutorul celor care doresc să-și achiziționeze electrocasnice noi. Totuși, anul acesta trebuie să mai aibă puțină răbdare, pentru că înscrierile s-au amânat cu puțin înainte să se dea startul

Mie mi se pare bună. Eu nu, dar alții poate cumpără. Și cred că și 100 de lei și 200 de lei se cunoaște la un om, că așa dacă te duci și îl predai undeva, mai mult de 10 lei nu îți dă sau dacă vine și îl ridică de acasă”, spune o constănțeancă.

Constănțenii s-au folosit și în anii trecuți de acest program pentru a scăpa de electrocasnicele vechi din casă.

Constănțean: De mult, nu am mai cumpărat de mult. Dar am folosit. Am predat lucrurile vechi din casă, le-am dat la schimb.

Reporter: Ce ați achiziționat?

Constănțean: Frigider, mai multe lucruri. Acum de frigider îmi amintesc. Când îl aducea pe ăla nou, îl lua pe cel vechi.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru cumpărarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ si A+++.

Prin acest program este finanțată achiziția la nouă tipuri de electrocasnice și aparate electronice. O noutate în acest an constă în acordarea de vouchere pentru tablete și laptopuri.

În acest program intră atât mașini de spălat rufe, cât și mașini de spălat vase, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, inclusive aparate de aer condiționat portabile, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare, televizoare, aspiratoare, laptopuri și tablete. Voucherele având o valoare cuprinsă între 200 și 500 de lei, în funcție de produsul pe care îl dorește fiecare client”, declară Evelina Frățilă, manager marketing magazin electrocasnice.

Cei care doresc să înlocuiască electrocasnicele și electronicele vechi cu unele noi, cu un consum mai mic de energie, trebuie să intre pe aplicația de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, atunci când se va da drumul înscrierilor. Apoi, după emiterea voucher-ului electronic, au termen 15 zile pentru a se prezenta în magazinele de profil și a-și achiziționa produsul dorit. Pentru acest an a fost alocat un buget de 40 de milioane de lei. Data deschiderii sesiunii de înscriere va fi comunicată ulterior.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233