dobroge.tv

Live

Florin Cîțu: „România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin”. VIDEO

Florin Cîțu: „România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin”. VIDEO
26 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, 26 decembrie, după ce primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la depozitul de la Institutul Cantacuzino, din Capitală, că este un moment important şi că România va avea 10 milioane de doze de vaccin. Transportul cu vaccinuri a fost aşteptat de prim-ministrul Florin Cîţu, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi de ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

Aş vrea să mulţumesc tuturor celor din Institut, au muncit şi ieri deşi a fost Crăciunul, au fost aici, s-au pregătit şi astăzi aţi văzut am primit primele doze din vaccin împreună şi aş vrea să accentuez acest lucru, campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în acelaşi timp în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe toată Europa şi în România campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile de când am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record va ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, sper eu. Bineînţeles în completarea măsurilor pe care deja le avem vaccinul vine doar să ajute acest lucru”, declarat prim-ministrul.

El a precizat că duminică, 27 decembrie, începe campania de vaccinare oficial, se va face primul vaccin, acum au sosit primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze.

România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că va avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie, iar în ceea ce priveşte informaţiile care trebuie să ajungă la populaţie, OUG 63 (n.r. - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare) o să fie completată pentru a continua şi cu această campanie vaccinare în mass-media”, a adăugat primul ministru.

Cutiile cu doze de vaccin au fost descărcate de militari, iar după intrarea în depozit, unde sunt păstrate la temperatura de - 80 de grade Celsius, vor fi trimise către centrele regionale.

Vaccinarea începe duminică, 27 decembrie, la ora 9:00, la spitalele „Matei Balş” şi „Victor Babeş”, în condiţiile în care primii vaccinaţi sunt medicii şi asistentele din prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233