dobroge.tv

Live

Șoferii riscă amenzi mai mari! Constănțenii sunt revoltați: „Înainte să se gândească la punctul de amendă, ar trebui să crească și salariile”

30 decembrie 2020
Publicitate

Și amenzile s-ar putea scumpi de la anul. Autoritățile explică nevoia unei majorări a amenzilor rutiere întrucât problema siguranței în trafic este una foarte gravă în România. Constănțenilor li se pare mare această scumpire raportată la salariile actuale.

De la 1 ianuarie 2021, valoarea unui punct amendă va crește la 223 de lei, de la 145 de lei, cum este în prezent.

Acest lucru se va întâmpla dacă până la sfârșitul anului nu este luată o hotărâre privind înghețarea punctului de amendă, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori. Oamenilor li se pare destul de mare această majorare, însă unii dintre ei consideră că poate în acest fel, conducătorii vor fi mai atenți în trafic.

Un pic cam mare din punctul meu de vedere, dar măcar să se facă ceva util din banii ăia, dacă tot nu respectăm regulile”, spune o constănțeancă.

Ar trebui să crească și salariile, în primul rând, înainte să se gândească la punctul de amendă, ar trebui să crească și salariile, pensiile și așa mai departe”, spune un constănțean.

Păi cred că pentru unii șoferi, ar trebui să mai crească amenzile pentru că nu sunt atenți. Pe altă parte, cu salariul ăsta minim pe economie, nu știu dacă e ok. Dar na, asta e situația”, spune un alt constănțean.

Alții sunt de părere că amenzile mai usturătoare nu sunt soluția potrivită pentru șoferii iresponsabili.

Nu. O să fie fix la fel și nu o să se rezolve nimic cu creșterea punctului de amendă. Nu știu, mai bine închisoare, niște măsuri mai drastice decât amenda. Cred că asta ar fi soluția. Cum e în afară”, spune un constănțean.

Potrivit legislației în vigoare, valoarea punctului de amendă este de 10% din salariul brut pe economie. Valoarea de 145 de lei este în vigoare din 2017, când salariul minim brut era de 1.450 de lei. Ulterior, chiar dacă salariul minim pe economie a fost majorat, Guvernele de până acum au decis plafonarea punctului amendă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233