Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19: Pentru populația generală, vaccinarea va începe în aprilie

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunţat că etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie. Aceasta, în condițiile în care înainte trebuie să se încheie cea de-a doua etapă, care include aproximativ 5,5 milioane de oameni.
„Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinaarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. În ceea ce privește dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale”, a spus Valeriu Gheorghiță.
El a explicat că România va avea aproape 1.000 de centre de vaccinare, inclusiv caravane mobile care vor merge în zone rurale și la persoane greu deplasabile, iar capacitatea de vaccinare a acestor centre va ajunge la 150.000 de persoane vaccinate pe zi. Totuși, acest număr depinde în primul rând de cantitatea de vaccin care va putea fi livrată de firmele producătoare. Tot de asta depinde și debutul celei de-a treia etape a campaniei de vaccinare, pentru publicul larg.
„În ceea ce privește etapa a treia de vaccinare, estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care le putem lua în calcul, însă trebuie să înțelegem practic folosim acest termen de estimare întrucât momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influențat de ritmul de livrare al dozelor de vaccin și nu de capacitatea de vaccinare”, a explicat medicul.
Gheorghiță a adăugat că oamenii se vor putea programa să se vaccineze la centrul cel mai apropiat de locuința lor și că au și posibilitatea ca, dacă știu că în momentul rapelului vor fi în altă localitate, să se programeze în acea localitate pentru a doua doză.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

