dobroge.tv

Live

Imagini dure la un centru de plasament: copil agresat de paznic după ce a sărit pe o saltea. O femeie îl ameninţă că "cheamă salvarea” - VIDEO

Imagini dure la un centru de plasament: copil agresat de paznic după ce a sărit pe o saltea. O femeie îl ameninţă că
05 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un copil a fost agresat de paznicul unui centru de plasament din Voluntari pentru că a sărit pe o saltea din dormitor. Poliţia Judeţeană Ilfov şi Autoritatea pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) au anunţat, marţi, că au deschis anchete în acest caz. Imaginile au fost făcute publice de preşedintele Autorităţii pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Maria Mădălina Turza, care consideră că nu există raţiuni pentru care un copil să fie agresat.

În imaginile postate pe Facebook, se vede cum băiatul este târât de către un bărbat, care îl trage dintre două paturi, iar o femeie îi spune că "trebuie dus la nebuni” şi îl ameninţă că "cheamă salvarea”. Aparent, angajaţii centrului sunt nemulţumiţi de faptul că mai mulţi copii au sărit pe nişte saltele. Plângând, băiatul încearcă să explice ce s-a întâmplat, însă este ameninţat şi nu este ascultat de către angajaţii centrului.

„Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii”, a scris pe Facebook Turza, care a și postat înregistrarea video. În imagini se vede cum paznicul centrului îl agresează pe copil, în timp ce o educatoare amenință că va chema „salvarea”.

„Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu nu au ce să caute în sistemul de protecție a copilului”, a scris Turza.

„Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație”, a continuat ea.

„Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă. DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă și rapidă în acest Centru de plasament și să dispună măsurile legale”, a mai scris șefa ANDPDCA.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233