dobroge.tv

Live

Doi frați salvamari și un tânăr electrician din București au prins crucile aruncate de ÎPS Teodosie în mare, la slujba de Bobotează

06 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie cu ocazia Bobotezei a strâns miercuri, 6 ianuarie, mii de credincioși în Portul Tomis din Constanța. Conform tradiției creștine, trei cruci au fost aruncate de Arhiepiscopul Tomisului în Marea Neagră pentru a fi recuperate și aduse la mal de credincioșii curajoși.

În ciuda temperaturii scăzute și a apei mării care nu avea mai mult de câteva grade, credincioșii s-au aventurat în recuperarea crucilor. Potrivit tradiției, cel care prinde crucea va fi sănătos și binecuvântat în tot ceea ce face.

Se vor arunca trei cruci cum am stabilit, în numele Sfintei Treimi. Vom arunca trei cruci în Portul Tomis, acolo este ușor, nu este pericol, ca la faleză. La Cazinou este mai periculos, apa e mult mai adâncă, valurile sunt mai mari”, spunea Arhiepiscopul Tomisului luni, 4 ianuarie.

În cadrul ceremoniei, ÎPS Teodosie a declarat: „Dumnezeu nu poate fi restricționat. Iată, am venit să ne sfinţim noi, să sfinţim şi marea. Aici e locul unde tot omul vrea să ajungă măcar o dată pe an. Apa mării e vindecătoare. Să mulţumim lui Dumnezeu pentru această vreme minunată, cu soare. Nădăjduim să mai vină şi iarna ca să mai omoare microbii. Ii mulţumim lui Dumnezeu pentru toate. Acum, voi merge pe mare”.

Crucile au fost aruncate în mare pentru a fi recuperate de credincioși, iar acest lucru s-a și întâmplat. Victor și Adrian Fedul, de 32 și 40 de ani, frați și salvamari de profesie, au prins două dintre cruci. Cea de-a treia a fost prinsă de Andrei Imbra, un electrician din București.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233