dobroge.tv

Live

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID produs de compania Moderna

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID produs de compania Moderna
06 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat miercuri, 6 ianuarie, folosirea vaccinului produs de compania Moderna la nivelul Uniunii Europene. Agenția recomandă Comisiei Europene să emită autorizația de punere pe piață, pe baza aceluiași mecanism care a funcționat și în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech, scrie Digi 24.

Agenția Europeană a Medicamentului recomandă folosirea vaccinului Moderna la persoanele de peste 18 ani, potrivit unui comunicat de presă emis miercuri.

Decizia a fost luată prin consens la nivelul Comitetului pentru Medicină Umană a Agenției, după verificarea datelor privind calitatea, eficiența și siguranța, puse la dispoziție de producător.

Pe baza recomandării Agenției, Comisia Europeană urmează să aprobe punerea condiționată pe piață a vaccinului Moderna. Cetățanii UE vor beneficia astfel de al doilea vaccin, după Pfizer-BioNTech.

Eficiența vaccinului

Testele vaccinului Moderna au inclus 30.000 de voluntari. Rezultatele au arătat că vaccinul este eficient în proporție de 94,1%, potrivit comunicatului.

De asemenea, vaccinul a demonstrat eficiență de 90,9% la persoanele care prezintă risc crescut la COVID - boli cronice de plămâni, inimă, obezitate, boli de ficat, diabet sau HIV. Eficiența măsurată nu a ținut cont de gen, rasă sau grup etnic.

Administrarea vaccinului

Vaccinul Moderna se administrează în două doze (la fel ca Pfizer-BioNTech), la distanță de 28 de zile (față de 21 de zile în cazul Pfizer-BioNTech).

Efectele adverse ale vaccinului

Cele mai comune efecte secundare ale vaccinului sunt ușoare sau moderate și trec după câteva zile: durere la locul injecției, oboseală, frisoane, febră, dureri de cap, mușchi sau încheieturi, stări de amețeală și vomă.

Cum funcționează vaccinul

Vaccinul Moderna funcționează pe bază de mesager ARN, la fel ca cel produs de Pfizer-BioNTech. Odată administrat, vaccinul „învață” organismul să dezvolte răspuns imun la proteina cu ajutorul căreia virusul SARS-CoV-2 atacă celulele umane.


Sursă foto: The Guardian

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233