dobroge.tv

Live

Un tribunal din Irak a emis un mandat de arestare pe numele lui Trump pentru asasinarea a doi irakieni

Un tribunal din Irak a emis un mandat de arestare pe numele lui Trump pentru asasinarea a doi irakieni
07 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un tribunal irakian a emis joi, 7 ianuarie, un mandat de arestare pe numele preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, în cadrul anchetei preliminare cu privire la asasinarea lui Abu Mehdi al-Muhandis, un puternic comandant proiranian ucis anul trecut, la Bagdad, într-un atac cu un avion american fără pilot împreună cu generalul iranian Qassem Soleimani, transmite news.ro.

Iranul a emis deja un mandat de arestare şi a cerut Interpolului să emită o „notiţă roşie” pe numele lui Donald Trump cu privire la asasinarea lui Soleimani, o procedură care nu a condus la vreun rezultat până în prezent.

Avionul american fără pilot (dronă) care a pulverizat vehiculele în care se aflau cei doi, la 3 ianuarie 2020, lângă aeroportul de la Bagdad, a decolat la ordinul lui Donald Trump, care şi-a exprimat câteva zile mai târziu satisfacţia faţă de eliminarea a „doi (bărbaţi) la preţ de unu”.

Soleimani, acuza Trump, „spunea ceva de genul «vă vom ataca ţara, vă vom omorî oamenii». Eu am spus «cât timp vom mai asculta această mizerie?»”, justifica preşedintele american în exerciţiu aceste asasinate

Tribunalul de anchetă de la Rusafa, sectorul de est al Bagdadului, „a decis să emită un mandat de arestare pe numele preşedintelui în exerciţiu al Statelor Unite ale Americii Donald Trump, conform articolului 406 al Codului Penal irakian”, precizează într-un comunicat Autoritatea judiciară.

Acest articol prevede pedeapsa cu moartea în cazul oricărui omor cu premeditare.

Tribunalul dă asigurări că a încheiat ancheta preliminară, însă anunţă că „investigaţiile continuă în vederea demascării celorlalţi autori ai acestei crime, indiferent că sunt irakieni sau străini”.


Sursă foto: Sky News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233