dobroge.tv

Live

Primăria Constanța: Campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor fără stăpân

Primăria Constanța: Campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor fără stăpân
08 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primăria Constanța a transmis vineri, 8 ianuarie, că va începe o serie de campanii gratuite ce vizează sterilizarea, vaccinarea și microciparea câinilor și pisicilor fără stăpâni din oraș. Mai mult decât atât, se va realiza în premieră un recensământ al câinilor fără stăpân. Prima etapă a proiectului va începe pe 15 februarie și se va derula până în 12 martie, transmite municipalitatea.

„Primăria Municipiului Constanța și ONG-ul Animal Society au pus bazele unei colaborări valabile pentru gestionarea într-un mod uman și profesionist a situației câinilor fără stăpân din oraș începând din acest an.

Proiectul va consta într-o serie de campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună. În premieră, Animal Society va desfășura si un recensământ al câinilor fără stăpân din municipiul Constanța. În paralel cu sterilizările, Animal Society va construi o comunitate solidă de cetățeni care își doresc schimbarea modului cum tratăm animalele, prin mai multe programe de sprijinire și responsabilizare a cetăenilor, dar și prin implicarea echipei de terapie cu câini „ex-maidanezi“ a Animal Society în proiect. Creșterea semnificativă a numărului de animale adoptate din Constanța constituie și ea un obiectiv major.

Prima etapă a proiectului va începe pe 15 februarie și se va derula până în 12 martie.

Speram de mult să putem încheia un acord cu primăria Constanța, pentru că suntem conștienți de mulți ani de situația disperată a animalelor fără stăpân de pe întreg litoralul, iar Constanța este probabil cel mai mare focar de suferință în acest sens. Împreună, însă, am convingerea că putem transforma Constanța, dintr-un oraș problemă, nu doar într-un exemplu național și european, ci și într-o sursă zero a schimbării în bine în toată zona de sud-est. Putem schimba în bine viața oamenilor și a animalelor din Constanța în egală măsură, dar nu o putem face singuri, ci doar cu sprijinul și implicarea constănțenilor”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Prin sterilizarea masivă pe care o vom începe vom stopa înmulțirea necontrolată a cățeilor, iar adăpostul îl vom transforma într-o casă primitoare. Beneficiem de suportul prețios al organizației Animal Society și le mulțumesc frumos pentru asta. Sunt convins că în acest demers vor veni alături de noi și alti iubitori de animale”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac”, transmite Primăria Constanța.


Sursă foto: România Liberă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233