dobroge.tv

Live

NEMULȚUMIȚI DE ÎNGHEȚAREA SALARIILOR

Membrii SANITAS au protestat în fața Prefecturii Constanța: „Oare noi nu avem dreptul ca personal auxiliar să ni se mărească salariul?”

12 ianuarie 2021
Publicitate

100 de angajați din sănătate și asistență socială s-au strâns a astăzi în fața Prefecturii Constanța. Membrii SANITAS au început protestele față de Ordonanța de Guvern care prevede înghețarea salariilor și a pensiilor în acest an.

Pe o vreme ploioasă, angajați din sistemul de sănătate și asistență socială din Constanța au început protestele împotriva deciziilor luate de guvernanți. Oamenii nu sunt de acord cu deciziile Guvernului.

Aprox 100 de membri SANITAS Constanța s-au strâns în fața prefecturii pentru a-și manifesta nemulțumirile.

Doar anumite categorii din sănătate și asistență socială sunt direct afectate de hotărârile luate la nivel central.

Vorbim strict de personalul cu cele mai mici salarii. Este vorba de infirmieri, brancardieri, femei de serviciu, liftiere, personalul tehnic administrativ și personalul din asistență socială care au salariile extrem de mici și care trebuiau să primească tranșa a treia”, declară Nicolae Manea, președinte SANITAS Constanța.

De pildă, un brancardier care lucrează în Urgența Spitalului Județean din Constanța este încadrat cu un salariu 2.900 de lei.

Actul medical nu este format doar dintr-o asistentă și un medic. Cum au zis că se dă sporul la salariul actual doar asistenților și medicilor, oare noi nu avem dreptul ca personal auxiliar să ni se mărească salariul?”, declară Ionela David, brancardier.

Vremea rea nu i-a împiedicat pe membrii SANITAS să stea în fața Prefecturii, timp de o oră, pentru cererile lor.

Pentru deblocarea salariilor și a sporurilor care nu sunt deblocate. Pentru darea stimulentelor și pentru a ni se mări, așa cum ni s-a promis la 1 ianuarie, salariul”, spune Fănica Fântână, brancardier.

Atâta timp cât Spitalul de Infecțioase au luat stimulentul toți salariații și noi, Urgența, nu am beneficiat de acest drept, mi se pare normal să ieșim să ne cerem drepturile”, declară Florica Ardeleanu, brancardier.

Înghețarea salariilor și neacordarea stimulentelor sau a sporurilor promise sunt accentuate de condițiile dificile de muncă în contextul crizei sanitare.

Sunt cazurile de COVID în momentul de față și personal insuficient”, spune Daniela Petcu, asistent social.

Acțiuni de protest s-au desfășurat, simultan, timp de o oră, în mai multe zone din țară. Este o primă etapă a manifestațiilor, iar în cazul în care nu se ajunge la un consens cu autoritățile centrale, membrii SANITAS spun că vor merge până la acțiuni de pichetare la București. Președintele SANITAS Constanța spune că prefectul județului va transmite la nivel central problemele prezentate de angajații din sănătate și asistență socială.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233