Live

CAMPANIA DE VACCINARE

272 de doze de vaccin anti-COVID, irosite la nivel național: aproape 10%, la nivelul județului Constanța

Aproape 10 la sută dintre dozele de vaccin anti-COVID irosite la nivel național provin din Constanța, arată datele centralizate până acum de autoritățile județene. În total, în țară, s-au pierdut 272 de doze, după ce s-au depășit condițiile de temperatură, s-au spart flacoane ori nu s-au găsit persoane care să se vaccineze.

Cinci doze conține un flacon cu vaccin anti-COVID-19. Serul de la Pfizer, care a fost până acum distribuit în centrele de vaccinare din țară, trebuie să fie depozitat în condiții speciale. Iar de la debutul campaniei în România, au fost și doze irosite.

Din punct de vedere al numărului de pierderi vorbim de 272 de doze, ceea ce reprezintă 0,16% din numărul dozelor distribuite. Aproximativ o doză pe centru de vaccinare”, declara Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie națională de vaccinare, marți, 12 ianuarie.

Multe din aceste doze care au fost irosite vin și din centrele existente în județul Constanța.

În perioada 4-13 ianuarie, pe raza județului Constanța au fost raportate pierdute 16 doze de vaccin anti-COVID”, declară Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Datele centralizate la nivelul Prefecturii, arată însă un alt număr: 20 de doze. Cinci dintre ele, la Spitalul de Boli Infecțioase, în timpul etapei „simbolice” de vaccinare.

Am cerut 155 și am primit 260. Deci am vaccinat cât s-a putut, i-am luat și pe cei de la Pneumoftiziologie și la ultimul flacon, doi care au venit erau contraindicați, deci nu puteau să facă și nu mai aveam de unde să găsim alții să facem cinci. Flaconul era desfăcut și practic s-a compromis prin lanțul frig”, declară prof. univ. dr. Sorin Rugină, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Pe lângă cele de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, doze irosite au fost înregistrate și de alte centre de vaccinare pentru personalul medical, mai arată datele Prefecturii Constanța, date centralizate până marți după-amiază.

Zece dintre pierderile privind vaccinul anti-COVID au fost raportate la Spitalul Militar.

Unul dintre motivele care ar fi stat la baza irosirii dozelor de la unitatea medicală ar fi fost neprezentarea personalului ce trebuia vaccinat. Iar această cauză a fost întâlnită și în centrele de la nivel național.

Depăşiri ale condiţiilor de stabilite, de temperatură, spargeri ale flacoanelor şi au mai fost situaţii în care efectiv la sfârşitul programului nu s-au găsit persoane care să fie vaccinate”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie națională de vaccinare, marți, 12 ianuarie.

Alte patru doze de vaccin anti-COVID-19 au fost irosite la Spitalul din Mangalia, iar una la cel din Medgidia, conform Prefecturii. În Centrul regional de depozitare din Constanța, de la debutul campaniei de vaccinare, demarată la sfârșitul anului trecut în România, au ajuns aproximativ 48 de mii de doze, destinate pentru cele 6 județe arondate: Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea și Buzău.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită şi la Constanţa. Intrare gratuită la Muzeul de Artă Populară. PROGRAMUL EVENIMENTELOR

Astăzi, se sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie fiind ziua în care s-a născut poetul Mihai...

CONSTANŢA. A murit tatăl procuroarei Adina Florea. Felix Stroe: ''Un caracter puternic, o personalitate''

S-a stins din viaţă Dumitru Florea, tatăl procurorului Adina Florea, fost consilier judeţean din partea PSD...

Tot ce trebuie să ştii despre etapa a II-a de vaccinare. Care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza şi cum se face programarea

Astăzi începe etapa a ll-a a vaccinării anti-COVID. În această etapă se încadrează românii care activează în...

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID. ''Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față''- VIDEO

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat public, la ora 10.00, la Spitalul Militar din Capitală. El trebuie să stea...

CONSTANŢA. Mai puţin de jumătate din personalul didactic vrea să se vaccineze anti-Covid-19

Mai puţin de jumătate din personalul didactic – 48,66% doreşte să se vaccineze anti-Covid-19, a anunţat...

CONSTANŢA. În locul Registrului Auto Român va fi construit un parc

City managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, a anunţat pe pagina sa de Facebook că Registrul Auto Român...

METEO. După un weekend cu ger, vremea se încălzeşte - prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Următoarele patru săptămâni ne aduc temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233