dobroge.tv

Live

Profesorul de matematică care a cerut poze nud unei eleve va fi anchetat penal

Profesorul de matematică care a cerut poze nud unei eleve va fi anchetat penal
20 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Profesorul din Piatra Neamț care i-a cerut unei eleve de 21 de ani, de la seral, poze nud, va fi anchetat penal pentru faptele sale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Georgiana Moşu, a precizat, miercuri, 20 ianuarie, că în cauză sunt efectuate cercetări pentru infracţiunea de hărţuire sexuală.

În urma apariţiei în spaţiul online a unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din Piatra-Neamţ, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

De asemenea, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al liceului să declanşeze o anchetă pe baza plângerii formulate de elevă. Cel mai probabil în cazul profesorului acuzat de hărţuire sexuală se va ajunge la desfacerea contractului de muncă, spune inspectorul școlar Mihai Obreja, potrivit sursei citate.

Directoarea adjunctă a liceului, demisă din funcție

Directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu pentru Digi 24.

La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. (...) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unui elev că s-a înscris la o anumită clasă”, a spus ministrul, conform sursei citate.

Reamintim că profesorul de matematică din Piatra Neamț cerea poze indecente unei eleve în vârstă de 21 de ani. Eleva a sesizat problema către conducerea școlii, care nu a luat nicio măsură. Supărat, profesorul îi adresa amenințări și injurii pe diverse rețele de socializare -- detalii aici: Elevă hărţuită de profesorul de matematică. ''Credeam că trimiţi o poză cu tine goală''


Sursă foto: Ziarul de Iași

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233