dobroge.tv

Live

CAMPANIA DE VACCINARE

CONSTANȚA. A fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru vaccinarea anti-COVID pentru următoarele trei săptămâni

21 ianuarie 2021
Publicitate

În 31 de județe din țară, printre care și Constanța, a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni. Sunt date furnizate de autoritățile naționale. Informația vine după ce ieri Direcția de Sănătate Publică din Constanța anunța că locurile sunt ocupate doar până la jumătatea săptămânii viitoare în centrele din județ. Cele mai apropiate programări ar urma să fie făcute pe 8 februarie, dată până la care ar urma să fie deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ.

Cinci centre de vaccinare funcționale sunt existente în județul Constanța. În total însumează 18 fluxuri, dintre care șase pentru cadrele medicale. 12 sunt pentru populația eligibilă în faza a doua. Și toate locurile sunt ocupate. Astfel încât, pentru niciun centru din județ nu se mai pot face programări în următoarele săptămâni. În această situație sunt și centre din alte zone ale țării.

În 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare”, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Dozele de vaccin care sunt acum în Constanța acoperă necesarul pentru cei programați pe platforma națională”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

La începutul săptămânii viitoare este programată să ajungă în țară o nouă tranșă de ser anti-COVID-19, astfel încât, până la finalul lunii ianuarie, România trebuie să ajungă la 600.000 de doze de vaccin primite. În paralel, în localitățile din județ desemnate să aibă centre de imunizare, se fac pregătiri. În mare parte, sunt pregătite, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Se lucrează la amenajarea centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional. Însă chiar dacă va fi gata în zilele următoare, acesta nu va putea fi funcțional.

Motivul este simplu: nu sunt suficiente doze de vaccin în țară. Ceea ce înseamnă că nici nu se pot face programări și nici noi centre nu pot fi deschise. Cel mai curând, programări ar putea fi făcute în februarie, când ar urma să fie date în funcțiune noi locații pentru imunizare.

Momentan, această dată de 8 februarie stă în picioare”, a mai declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Iar pentru centrele deja existente, ținând cont de calendarul de livrare a dozelor de vaccin, autoritățile au cerut să fie actualizată platforma astfel încât programările să poată fi reluate, pentru persoanele din etapele I și II, de la 1 martie. În tot acest timp, medicii de familie spun că singura variantă este să le spună pacienților că trebuie să aștepte.

Pe cine să conving, să ce, să se înscrie și nu are unde și nu are cu ce. Pentru că am înțeles că programările sunt deja terminate până în februarie”, declară doctor Mirela Glonț, medic de familie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică a județului, aproximativ 12.000 de constănțeni s-au vaccinat de la debutul campaniei și până în prezent.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233