dobroge.tv

Live

Constanța ar putea ieși din scenariul roșu: s-ar putea redeschide restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol și cinematografele

21 ianuarie 2021
Publicitate

Ușor, dar sigur, municipiul Constanța se apropie de o incidență de sub 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar putea însemna și relaxarea restricțiilor. Treptat, în ultimele 2 săptămâni, rata infectărilor a înregistrat o ușoară scădere. Astăzi au fost anunțate 1.014 cazuri active de infectare cu noul coronavirus.

Pe 13 ianuarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care constata că municipiul Constanța, dar și alte șase localități se încadrează în scenariul roșu. Toate aveau o rată a infectărilor mai mare de trei cazuri la mia de locuitori.

De atunci, ușor-ușor, incidența pe municipiu a început să scadă. Ceea ce ar însemna, că undeva la sfârșitul lunii, restricțiile s-ar putea relaxa, în funcție de evoluția epidemiologică.

Încă suntem în acele 14 zile votate la începutul lunii, urmează să se ia și astfel de decizii”, declară Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP.

1.014 cazuri active au anunțat joi autoritățile sanitare în municipiu.

O posibilă relaxare a restricțiilor ar presupune reluarea parțială a activității în interiorul restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole și cinematografelor.

Pentru reprezentanții localurilor din Constanța, relaxarea restricțiilor ar veni ca o gură de aer proaspăt. Nu neapărat pentru că ar aduce mai mulți clienți, ci mai ales pentru că angajații care au fost trimiși acasă și-ar putea relua activitatea.

Ne-ar ajuta foarte mult, s-ar redeschide restaurantele, cu o capacitate de 30%, dar ne-ar ajuta pentru întoarcerea personalului la muncă”, declară Luminița Vrabie, șef de sală restaurant.

Deocamdată, în municipiu, este permisă activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul unităților de cazare, însă doar pentru clienții acestora. În rest, localurile nu au voie să primească persoane în interior. Restricțiile pentru Constanța, Mangalia, Costinești, Cumpăna, Limanu, Lumina și Tuzla sunt în vigoare cel puțin până pe 28 ianuarie.

Atunci, în funcție de numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus, ar putea fi adoptate noi decizii în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care să prevadă relaxarea măsurilor restrictive.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233