dobroge.tv

Live

Modificări RCA: despăgubirile ar putea fi mai rapide, însă polițele mai scumpe

22 ianuarie 2021
Publicitate

Despăgubiri RCA mai rapide, dar poliță mai scumpă. Sunt modificările care ar putea să intre în vigoare din acest an. Șoferii își vor putea deconta daunele produse într-un accident chiar de la compania de asigurări cu care au încheiat polița. Schimbarea va fi făcută în perioada următoare printr-o ordonanță de urgență.

Șoferii păgubiți într-un accident de circulație ar putea deconta dauna de la propriul asigurator cu care a încheiat o poliță RCA, nu de la compania șoferului vinovat. Conducătorii auto privesc cu ochi buni modificările care ar putea intra în vigoare. În prezent, în cazul unui accident, reparația mașinii este achitată de asiguratorul celui vinovat.

Consider că e o schimbare în bine, nu mai pierdem atâta timp, se vor recupera banii mai repede, în sfârșit țara asta merge într-un drum bun și benefic și normal”, spune un constănțean.

Alți constănțeni sunt încă sceptici la cum o să decurgă lucrurile. Așteaptă modificarea, spun ei.

Reduce timp, dar numai să nu se pună piedici când te duci acolo, ca respectiva societate să-ți plătească daunele. Nu așa să te duci să lași mașina acolo și să ți-o facă peste una”, spune un alt constănțean.

Brokerii avertizează însă că măsura, deși va debloca plata despăgubirilor, prețul polițelor RCA va crește.

Da, decontarea directă la propriul asigurator atrage după sine și majorarea polițelor, cel puțin cu 10% din prețul unei asigurări. Obligativitatea decontării directe va elimina importanța prețului din decizia de cumpărare. Acum vor merge pe ideea de a selecta asiguratorul în funcție de calitatea serviciilor și nu cum se întâmplă în acest moment, în funcție de preț, dar va crește polița cu 10-15%, chiar 20%”, spune Daniela Marin, broker asigurări RCA.

Autoritățile mizează pe faptul că măsura ar putea face șoferii să fie mai responsabili la alegerea companiei cu care încheie asigurarea auto.

Decontarea directă exista și înainte, doar că era opțională. Însă odată cu schimbarea legislației, măsura va fi obligatorie pentru toată piața, iar șoferii își vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problemele între ele.

Specialiștii în domeniu spun că această schimbare va intra în vigoare în cel mai scurt timp, odată cu aprobarea Ordonanței de Urgență care o vizează.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233