dobroge.tv

Live

PROIECT CU FONDURI EUROPENE

Zona centrală va fi modernizată: pe strada Ștefan cel Mare am putea să vedem fântâni arteziene și mobilier urban inteligent

22 ianuarie 2021
Publicitate

Fântâni arteziene, mobilier stradal inteligent și iluminat public modern - asta ar urma să avem pe strada Ștefan cel Mare în aproximativ doi ani de zile. Un proiect cu fonduri europene, în valoare de 90 de milioane de lei, prin care se dorește modernizarea zonei centrale a orașului, urmează să înceapă în mai puțin de două luni, promite Primăria. Odată cu aceste investiții, condițiile de mediu vor fi îmbunătățite, iar emisiile de gaze cu efect de seră vor fi reduse cu 1,7%.

Pavele distruse, trotuare murdare, străzi neamenajate și bănci pline de graffiti - cam așa arată, în cea mai mare parte, zona centrală a municipiului Constanța. Iar ceea ce ar fi trebuit să fie una dintre principalele atracții ale orașului - strada Ștefan cel Mare, pare uitată în timp. Constănțenii nu sunt deloc mulțumiți de situație.

S-a lăsat în paragină. Sperăm să fie mai bine”, spune o constănțeancă.

Schimbarea zonei centrale ar urma să înceapă în mai puțin de două luni, odată cu implementarea unui proiect cu fonduri europene destinat promovării mobilității urbane durabile. Pe Ștefan cel Mare vor fi schimbări majore.

Traseele pietonale vor fi modernizate și extinse pe o suprafață de aproximativ 15.800 de metri pătrați, transmite municipalitatea.

Vestea că strada Ștefan cel Mare va intra în reabilitare îi bucură pe constănțeni. Spun că în mai toate cartierele ar fi necesare investiții, dar este nevoie de un punct de plecare. Mai ales că alte orașe din țară au știut să își pună în valoare atracțiile.

Cum să îți vină turistul dacă vede ce vede?”, se întreabă un constănțean/

Am fost și în alte orașe, în Brașov, în Sibiu și deja sunt net superioare față de ce este la noi. Suntem în urmă cel puțin cu 150 de ani, zic eu așa, după părerea mea”, spune un alt constănțean.

Primăria promite, însă, că zona centrală va fi „readusă la viață”.

Strada Ștefan cel Mare ar urma să fie înfrumusețată de fântâni arteziene, spații verzi și mobilier urban inteligent.

Mai modern și verdeață. Avem nevoie, din păcate. Că suntem la malul mării”, spune un constănțean.

Cred că ar fi fost necesar și mai mult spațiu verde, constănțenii au nevoie și de aer, nu numai piatră și beton”, spune un alt constănțean.

Tot pe strada Ștefan cel Mare, vor fi modernizate și pasajul pietonal, și iluminatul public. Lucrările vor dura 18 luni, transmite Primăria. În paralel, pe bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se va reabilita infrastructura pietonală și vor fi introduse benzi unice de transport public și piste pentru biciclete.

De asemenea, pe mai multe străzi din zonă, vor fi reabilitate și extinse traseele pietonale și va fi modernizat iluminatul public. Proiectul va fi realizat din fonduri europene. Investiția se ridică la 90 de milioane de lei, iar contribuția financiară a municipiului Constanța este de aproximativ 1,8 milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233