dobroge.tv

Live

Proiecte imobiliare, pe masa consilierilor constănțeni: blocuri, un parc retail și un complex rezidențial ar urma să fie construite

25 ianuarie 2021
Publicitate

Un parc retail și complex rezidențial ar urma să fie construite în locul fostelor silozuri Traian. Cetățenii au fost consultați și nu s-au înregistrat obiecții. O contestație a fost, în schimb, în cazul unui viitor bloc ce ar urma să fie construit într-o zonă de case din zona centrală a orașului. Aceste proiecte, dar și altele, vor fi supuse aprobării în următoarea ședință a consiliului local municipal.

În primăvara anului trecut, silozurile Traian, din zona Aurel Vlaicu, erau demolate printr-o acțiune controlată. Folosite pentru depozitarea cerealelor, construcțiile au fost distruse după ani de zile în care nu mai fuseseră folosite. Odată cu dispariția lor, zona s-ar putea transforma în totalitate.

Pe cele aproximativ 8,9 hectare de teren ar urma să fie construite blocuri, creșe, dispensare, biblioteci și unități de alimentație publică.

Printr-un proiect depus la Primărie de firma care deține terenul se solicită aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru a începe investiția. Dacă va trece de votul consilierilor locali, documentul va avea o valabilitate de trei ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă alți trei.

Consilierii locali constănțeni vor mai avea pe masă încă un proiect pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal, pentru un viitor imobil de pe strada Ion Lahovari, din zona centrală a municipiului.

Proiectul imobiliar a fost contestat de o constănțeancă, pe motiv că viitorul bloc nu s-ar încadra în regimul de înălțime al zonei”.

Nu prea se încadrează, că aici sunt numai case. Dacă nu deranjează pe ceilalți, nu am nimic împotrivă”, spune un constănțean.

Un bloc de patru etaje ar fi vrut inițial să construiască investitorul. Avizul emis de Direcția Urbanism a municipalității la jumătatea lunii ianuarie arată, însă, o limită de înălțime de parter și două etaje.

Încă un bloc, însă de trei etaje și pe strada Topazului, din zona Campus, dorește să construiască și o familie de constănțeni. Strada este deja un șantier, mai multe imobile fiind deja construite sau în stadiul de proiect.

În ședința de vineri, consilierii locali vor mai trebuie să voteze și planurile urbanistice de detaliu pentru un viitor cabinet medical și pentru o locuință individuală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233