dobroge.tv

Live

Cei 35 de cai înfometați și abandonați pe un câmp din Techirghiol au fost salvați

25 ianuarie 2021
Publicitate

O organizație non-guvernamentală a luat animalele de acolo și le-a dus într-un adăpost. Aici au primit hrană și apă. Proprietarul cabalinelor a fost identificat de polițiști și amendat cu 3.000 de lei.

O situație de neimaginat s-a derulat la marginea localității Techirghiol. Zeci de cai slăbiți de puteri au stat zile și nopți în frig, în ploaie și în ger. Imaginea șocantă a fost distribuită pe paginile de rețele sociale, iar pe fir au intrat și asociațiile de protecție a animalelor.

Majoritatea pe care i-am văzut sunt în stare jalnică, jalnică. Și nu-i posibil să lași caii legați; ei au nevoie tot timpul și de apă și de mâncare. Un cal dacă nu a băut apă, nu-ți mănâncă. Dacă nu ți-a mâncat n-o să-ți bea apă. Și-acel cal care cred c-a murit în niște chinuri... nici n-am cuvinte... Nu poți să-l lași să moară-n halul asta și legați de niște copaci și de toate cele”, declară Dan Valentin, ONG Phrosa's Sanctuary.

Animalele au fost legate de câte un pom și abandonate fără nici un pic de hrană. Autoritățile locale încearcă acum să identifice cine este proprietarul cailor.

Au fost identificați 35 de cai din care doar șase sunt microcipați, restul de 29 nu sunt microcipați deci nu știm cui aparțin. Niciunul din cei 35 de cai nu se află înregistrați în registrul agricol al Primăriei Techirghiol”, a declarant Robert Nenciu, purtător de cuvânt Primăria Techirghiol.

După apariția imaginilor cu animalele care stau flămânde în condiții îngrozitoare, polițiștii și inspectorii sanitari veterinari au descins pe malul bălții, lângă Techirghiol.

Starea fiecărei cabaline este monitorizată împreună cu reprezentanți și DSVSA Constanța, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile care se impun. Nu știm la acest moment ce ne va indica rezultatul verificărilor dar vor fi luate măsuri din punct de vedere contravențional sau penal în funcție de rezultatul acestor cercetări”, e declarant Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Potrivit legii 205 privind protecția animalelor, proprietarul acestor animale s-ar face vinovat de abandon.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233