dobroge.tv

Live

RELAXAREA RESTRICȚIILOR

Lucrătorii din HoReCa și cei din domeniile culturale așteaptă să-și reia activitatea

25 ianuarie 2021
Publicitate

Numărul mare de infectări cu noul coronavirus a pus lacătul pe restaurante și pe instituțiile culturale. Scăderea ratei de incidență vine ca o gură de aer proaspăt, după multe luni în care aceste sectoare au stat pe tușă. Reprezentanții HoReCa și cei din sectorul cultural așteaptă cu nerăbdare să își reia activitatea, fie și cu restricțiile impuse.

Cu sufletul la gură-așa așteaptă patronii deschiderea unităților alimentare. Rata de incidență a scăzut sub 3 la mie, iar în restaurante se fac ultimele pregătiri, până la redeschidere.

Așteptăm o comunicare oficială că putem redeschide restaurantele cu capacitatea de 30%. Este o veste extraordinară că a scăzut incidența pe municipiul Constanța. Se observă clar că măsurile luate au fost benefice. Noi și angajații noștri suntem bucuroși că vom putem relua activitatea pe restaurant”, declară Nicu Lascu, patron restaurant.

Restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele care vor fi redeschise vor funcționa la o capacitate redusă de 30%. Chiar dacă este puțin, reprezentanții acestora sunt fericiți că afacerile vor funcționa în continuare.

Și reprezentanții instituțiilor culturale așteaptă redeschiderea. Actorii repetă pentru spectacole și sunt nerăbdători să urce pe scenă, chiar și pentru un public mult mai mic.

Am așteptat cu mare nerăbdare. Cu aceeași nerăbdare cu care a așteptat și publicul. Sunt convins că oamenii au obosit de izolare, de stat în casă. Cred că scăderea ratei de incidență vine ca o urmare firească a măsurilor”, a declarat Erwin Simsensohn, manager teatru.

Aceștia însă sunt îngrijorați că artiștii nu intră în etapa a doua de vaccinare deși prin natura meseriei lor iau contact cu alți oameni.

Cu toate acestea, actorii nu sunt în siguranță pentru că actorii nu pot juca cu mască. Actorii nu pot juca pe scenă fără să intre în contact direct. Spectacolele sunt construite în așa fel încât există contact direct între actori. Din păcate, până în acest moment, personalul instituțiilor de spectacole și concerte nu a fost considerat prioritar, nu a fost considerat suficient de important pentru societate. Încât, cei care ne guvernează nu i-au inclus în etapa a doua de vaccinare și iată-ne acum într-un impas”, a mai menționat Erwin Simsensohn, manager teatru.

Autoritățile au declarat că, o dată cu intrarea în scenariul galben, vor fi relaxate anumite măsuri, dar este de datoria cetățenilor să respecte în continuare regulile.

Se va constata încadrarea în pragul 1,5-3 la mie, ceea ce înseamnă o serie de măsuri în sensul relaxării restricțiilor. Cea mai așteptată fiind redeschiderea unităților de alimentație publică la interior, în condițiile funcționării la o capacitate de până la 30%”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În ultimele zile, rata de incidență a fost în continuă scădere. În Județul Constanța este de 1.86, iar în municipiu este de 2.76 la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233