dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Câteva zile până la scenariul galben: decizia autorităților va fi luată la finalul săptămânii

25 ianuarie 2021
Publicitate

De trei zile, consecutiv, municipiul Constanța are o incidență mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că se încadrează în scenariul galben. Acest lucru trebuie însă constatat de autoritățile județene, spre sfârșitul acestei săptămâni, însă doar dacă infectările se vor menține pe un trend descendent. Indiferent de numărul de cazuri, un lucru este cert: trebuie să fim responsabili și să nu lăsăm garda jos!

Până pe 28 ianuarie, municipiul Constanța este încadrat în scenariul roșu, după ce la jumătatea lunii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a constatat o rată a infectărilor mai mare de trei cazuri la mia de locuitori. De atunci, infectările s-au menținut pe un trend descendent, ceea ce înseamnă că, de la sfârșitul acestei luni, restricțiile ar putea fi relaxate.

Având în vedere datele existente până la această oră și trendul din ultima lună, apreciem că în Constanța se va constata încadrarea în pragul de incidență 1,5 - 3 la mie”, declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța---.

Vineri a fost ultima zi în care incidența în municipiu trecea de trei cazuri la o mie de locuitori.

Astăzi este a treia zi consecutivă în care incidența pe municipiul Constanța este sub 3 la mie, mai exact vorbim despre 2,71”, declară Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

847 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus au fost raportate astăzi pentru municipiul constanta. Comparativ, la începutul săptămânii trecute, în municipiu erau active 1205 cazuri.

Constănțenii spun că numărul infectărilor nu le va schimba comportamentul. Vor continua să fie responsabili, mai ales că unii se tem de noua tulpină a coronavirusului, din Marea Britanie.

Nu știu acum cu tulpina aceea care vine din Anglia. Să fim foarte atenți, să păstrăm distanțarea, măștile să le avem tot timpul la noi”, spune o constănțeancă.

Este nevoie să fim responsabili”, spune o altă constănțeancă.

Iar acesta este și îndemnul autorităților.

Trebuie să ținem cont că nu e bine să devenim ultra-optimiști, să lăsăm garda jos. Pentru că ce a fost, se poate repeta, din punctul de vedere al unei rate de incidență foarte ridicate și din punctul de vedere al presiunii care a existat pe sistemul sanitar”, declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Luni, în județul Constanța au fost raportate 125 de noi cazuri de coronavirus, iar incidența înregistrată la 14 zile este de 1,86.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233