dobroge.tv

Live

"Nu vorbiți la telefon în mijloacele de transport în comun" - recomandare a medicilor francezi pentru limitarea răspândirii COVID-19

26 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Academia Franceză de Medicină recomandă populației să nu vorbească a telefon în mijloacele de transport în comun sau în locuri aglomerate.

Specialiștii spun că există riscul infectării celor din jur, în cazul în care o persoană pozitivă, asimptomatică, vorbește la telefon. Mai ales dacă nu se aude bine și pasagerul vorbește tare, riscul de a răspândi virusul este mai mare.

Telefonul mobil poate reprezenta un mijloc de contaminare și pentru cel care îl folosește pentru că SARS CoV 2 poate supraviețui pe suprafața dispozitivului până la nouă zile.

Un om îşi atinge telefonul, în medie, de 2.617 ori într-o zi. Specialiștii recomandă curăţarea telefonului cel puţin o dată pe zi sau chiar mai des dacă trece prin mai multe mâini. Acesta poate fi curățat cu soluţii pe bază de alcool 60% şi apă 40% , șerveţele dezinfectante sau poate fi igienizat cu ajutorul unei lămpi bactericide cu UV .

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233