dobroge.tv

Live

Doi ani fără carnet pentru milionarul care a ucis un tânăr pe trecere. Cum s-a simţit accidentul din Jaguar: „Doar o uşoară vibrare a maşinii“. VIDEO

26 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi 2 ani fără carnet de conducere. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o un om de afaceri din Cluj după ce a accidentat mortal un tânăr chiar pe trecerea de pietoni. Totodată, familia va primi despăgubiri de peste 330.000 de euro de la compania de asigurări. Toate părţile implicate în proces au făcut apel.

Tânărul de 33 de ani a fost zdrobit

Accidentul a avut loc în vara anului trecut, când Daniel Dumitraş, aflat la volanul unui SUV marca Jaguar a ieşit din parcarea unui imobil, a efectuat viraj la stânga, peste marcajul continuu, neacordând astfel prioritate de trecere unui bărbat, de 33 de ani, care traversa regulamentar strada. Practic, maşina a pornit de pe loc, iar după câţiva metri pur şi simplu a trecut peste tânărul care se afla undeva la mijlocul trecerii de pietoni. Din autopsie rezultă că decesul „s-a datorat unei secţiuni traumatice de trunchi cerebral în cadrul unui politraumatism cu dilacerare cerebrală şi cerebeloasă, fractura cutiei craniene şi fracturi osoase multiple”, scrie adevarul.ro.

"A simţit doar o uşoară vibrare a maşinii''

„A recunoscut săvârşirea faptei şi a descris împrejurările în care a avut loc, declaraţia sa coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei. Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrare a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle", este mărturia lui Daniel Dumitraş, prezentată în motivarea sentinţei Judecătoriei Cluj.

În momentul în care a coborât jos din autoturism, a constatat că a acroşat un pieton care se afla sub roţile autoturismului său. În apărarea sa, Dumitraş a susţinut că „la ieşirea din parcarea nu există indicator rutier de obligare dreapta sau stânga, doar marcaj longitudinal simplu continuu care delimitează sensurile de mers, înainte şi după trecerea de pietoni.”

Instanţa a precizat: „Cu toate acestea, legislaţia rutieră în vigoare este suficient de clară din acest punct de vedere, interzicând expres la art. 77 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, încălcarea „marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă”.

Închisoare cu suspendare şi fără permis de conducere timp de doi ani

La şedinţa de judecată din data de 17.07.2020, inculpatul „a recunoscut în totalitate săvârşirea faptei şi a solicitat ca judecata să aibă loc pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.” Instanţa a încuviinţat cererea acestuia de soluţionare a cauzei conform procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii.

Daniel Dumitraş s-a ales şi cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de doi ani. Tot pentru o perioadă de doi ani, nu va putea fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice. Pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, a primit 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Asta pentru că instanţa a ţinut cont de faptul că omul de afaceri nu avea antecedente, dar şi de „regretul autentic şi profund” al vinovatului.

Dumitraş mai trebuie să respecte timp de doi ani mai multe măsuri de supraveghere cum ar fi „să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj la datele fixate de acesta” sau „să anunţe, în prealabil, Serviciului de Probaţiune Cluj schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile”. În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, el trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca sau în cadrul Parohiei Ortodoxe Române a „Tuturor Sfinţilor” din Cluj-Napoca. În ceea ce priveşte partea materială, Dumitraş are de achitat cheltuielile judiciare avansate de către stat - 1.654 lei.

Instanţa a decis ca partea responsabilă din punct de vedere civil pentru accident, compania la care Dumitraş şi-a făcut asigurare RCA - Generali România Asigurare Reasigurare S.A – să plătească familiei victimei peste 330.000 de euro.

Omul de afaceri Daniel Dumitraş este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Cluj, patronul companiei Coratim.

Un copil a rămas fără tată

Tânărul ucis pe trecerea de pietoni se numea Vasile Dubovici şi avea 33 de ani. El locuia în Floreşti, era căsătorit şi avea un copilaş de doar câteva luni, la momentul producerii accidentului.

„El a fost Vasi, avea 33 de ani și a murit ieri, călcat de o mașină, în timp ce traversa regulamentar strada. Prietenul meu nu a fost milionar, deși muncea de la 18 ani și era cunoscut ca fiind un bun profesionist. Prietenul meu inteligent cunoștea multe limbi străine, avea vreo două facultăți și vreo două masterate, era cu bun simț, corect și avea principii solide. Și nici n-a vrut să plece din țară, deși a avut posibilitatea.

Ne-a lăsat pe noi, prietenii lui, în bezna, a lăsat o soție traumatizată și un copil de aproape un an care își va cunoaște tatăl din fotografii.

Și în timp ce noi ne scriem durerea, aș vrea să știți că șoferul vinovat (Daniel Dumitraș, un cunoscut om de afaceri din Cluj) care a sfidat orice regulă de bun simț în trafic, a obținut deja o dovadă că poate circula din nou.

Vasi pleacă în mormânt cu principiile lui, cu valoroasă lui inteligență și nemărginita lui bunătate. Iar noi rămânem cu golanii, hoții, incompetenții și smecherii care nu pățesc nimic, sfidează tot și nu plătesc pentru nimic. Atât voiam să vă zic", a scris Didona Goanta pe Facebook, o prietenă apropiată a lui Vasile Dubovici.

Mai multe informaţii citiţi AICI.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233