dobroge.tv

Live

Isterie din cauza unui „tratament minune” anti-COVID. Mihai de la 3 Sud-Est ar fi fost tratat cu Ivermectină. Medicii constănțeni neagă: „Noi nu dăm aşa ceva”

Isterie din cauza unui „tratament minune” anti-COVID. Mihai de la 3 Sud-Est ar fi fost tratat cu Ivermectină.  Medicii constănțeni neagă: „Noi nu dăm aşa ceva”
26 ianuarie 2021
Publicitate

Un „medicament minune” a provocat isterie în toată ţara. După apariţia informaţiei cum că Ivermectina, un medicament de uz veterinar, este eficient în lupta împotriva coronavirusului, oamenii au luat cu asalt farmaciile veterinare, astfel că stocurile s-au epuizat rapid.

Medicii trag un semnal de alarmă

Încercarea de a se vindeca după ureche, fără a ajunge la medic, ar putea să le facă mai mult rău decât bine. Medicii veterinari atrag atenţia asupra faptului că medicamentul, special conceput pentru a trata animalele, folosit în cantități prea mari, poate avea efecte adverse.

Medicul veterinar Aurelian Ștefan a declarat la Digi 24 că a primit foarte multe telefoane în legătură cu acest „medicament minune” care, este de fapt folosit pentru a trata problemele cauzate de paraziți externi la câini și pisici. Mai mult decât atât, acesta a declarat că sub nicio formă Ivermectina nu trebuie prescrisă oamenilor.

În niciun caz medicii veterinari prescriu așa ceva, cred că este vorba de o isterie care arată cât de fragili suntem în față fake news. Nu cred că colegii mei vor ceda în fața presiunilor oamenilor care se prezintă în spitale. Este de datoria noastră și un mesaj vechi cum că medicul veterinar salvează atât animalele, dar și omenirea. Noi suntem responsabili atât pentru animăluțe, cât și pentru sănătatea oamenilor”, a mai declarat Aurelian Ștefan pentru Digi 24.

De asemenea, medicul Ovidiu Roșu a precizat prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare că medicamentul este folosit strict pentru animale și afirmă că medicii veterinari nu pot prescrie medicație oamenilor.

Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din punct de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei TREBUIE să vă duceți să-i consultați!”, a scris Ovidiu Roșu pe o rețea de socializare.

Mai mult decât atât, medicul veterinar Petru Antonio Mureșan a transmis prin intermediul unei rețele de socializare că acest medicament are efect cancerigen: „S-a constatat că deşi foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism”.

Apar probleme și la Constanța

În presă au apărut informaţii potrivit cărora şi Mihai Budeanu, membru al trupei 3 SUD EST, a fost tratat cu acest medicament. Acesta i-ar fi fost administrat la recomandarea lui Ion Alexie, medic specialist Boli Infecțioase din Las Vegas, scrie adevarul.ro.

Medicul a declarat pentru Antena 3 că l-a tratat pe artist folosind Ivermectină, care i-a fost administrat chiar în ambulanță. „Da, l-am tratat prin telefon. Chiar în ambulanţă i s-a dat Ivermectină. În protocol au existat şi steroizi”, a afirmat dr. Alexie, specialist de Boli interne şi infecţioase, la Antena 3.

Medicii constănțeni neagă, însă, afirmațiile artistului, precizând că nu i-a fost administrat acest medicament nici în ambulanță și nici în unitățile medicale în care acesta a fost internat.

Noi nu dăm aşa ceva, nu există în protocolul nostru, nu le avem în programa de medicaţie, în baremul aprobat. Nu este trecut în protocoale, nu este recomandat de Ministerul Sănătăţii. Nici cu acordul pacientului sau la cererea lui expresă nu putem administra. Nu îşi riscă nimeni slujba. Poate vreo ambulanţă privată, dar nu cred că ar face nici ei aşa ceva“, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță a Județului Constanța, citată de Adevărul.

Și medicii din cadrul Spitalului Municipal Medgidia neagă afirmațiile artistului conform căruia a fost tratat cu medicamentul de uz veterinar. „Steroizi da, i-am dat Solu-medrol, Tocilizumab şi Remdesivir. Printre altele. Dar Ivermectină, nu“, spun cadrele medicale ale spitalului.

De asemenea, medicii spun că este posibil ca artistul să-l fi luat de bună voie, fără știrea lor. „Este un tratament oral, nu injectabil, pacientul îl poate lua oricând fără ca cineva din spital să ştie. Este posibil să-l fi avut şi să-l fi luat Budeanu, care a fost într-o stare extrem de gravă, dar în orice caz fără ştirea noastră”, au spus aceștia.

Protocolul de tratament, publicat de 3 Sud-Est pe Facebook

Reamintim că Mihai Budeanu a fost internat în stare gravă la Spitalul Municipal Mangalia în luna noiembrie a anului trecut, după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2. Ulterior, acesta a fost transferat la spitalul din Medgidia. La mijlocul lunii decembrie, artistul s-a vindecat și a fost externat.

Dr. Ion Alexie, prietenul nostru medic specialist infecționist în Las Vegas, care mi-a furnizat protocolul de tratament folosit în spitalul din Vegas”, a scris artistul pe Facebook.

„Protocolul de tratament” trimis de doctorul Ion Alexie, despre care menționa artistul a fost publicat şi pe pagina trupei 3 SUD EST:

Protocolul de tratament Covid19 atât pentru cazurile cu manifestări ușoare cât și pentru cazurile cu simptome medii sau severe de la Dr. Ion Alexie, medic specialist Boli Infecțioase din Las Vegas. Încă o dată îi mulțumim pentru tot sprijinul acordat colegului nostru, Mihai, în lupta dificilă cu Covid 19.

Iată Protocolul:

Covid 19 Protocol Las Vegas

Tratamentele pentru Covid 19 UPDATED Noiembrie 26, 2020 include Ivermectină

(..) NUMAI LA LATITUDINEA MEDICILOR DIN ROMÂNIA, s-ar putea fi folosită și Ivermectină. Acest medicament nu a fost aprobat pentru tratarea Covid 19, dar unii medici din mai multe țări, inclusiv SUA au început să o folosească”, se arată în postare.


Sursă foto: Timpul Online/ CSID

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233