dobroge.tv

Live

VESTE BUNĂ DE LA AUTORITĂŢI

Se redeschid restaurantele, cafenelele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc în oraşul Constanţa

27 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis astăzi ridicarea restricţiilor pentru restaurantele, teatrele şi cinematografele din municipul Constanţa.  Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile şi intră în vigoare de mâine, 28 ianuarie. Rata de infectare la mia de locuitori în municipiul Constanța este astăzi de 2,57.

Măsuri adoptate în ultima ședință a CJSU Constanța

Miercuri, 27 ianuarie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârii nr. 3 din 2021. Aceasta prevede activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției pe perioada codurilor meteorologice de vreme severă, constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și constatarea încadrării U.A.T. Fântânele în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Astfel, ca urmare a intrării județului Constanța sub atenționarea codului portocaliu de vreme severă, în timpul votării hotărârii a fost propusă și aprobată activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI), care va funcționa cu scopul gestionării acțiunilor împotriva efectelor vremii severe.

CJCCI este alcătuit din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul fenomenelor meteorologice de iarnă, printre care Comandamentul Flotei, IPJ Constanța, Garda de Coastă, IJJ Constanța, DRDP Constanța, RAJDP Constanța, Enel Distribuție Dobrogea, ISU „Dobrogea” Constanța și autorități publice județene și locale.

De asemenea, a fost votată favorabil încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. În acest caz, se vor aplica măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii, după cum urmează:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii sunt valabile inclusiv pentru municipiul Constanța, având în vedere că rata de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (2,59).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233