Bilanțul Forțelor Navale Române, sub semnul COVID
Marinarii militari au reușit să-și ducă toate misiunile la capăt. Chiar dacă a fost pandemie, aceștia au continuat antrenamentele atât pe mare, cât și pe fluviu. Însă numărul orelor de instrucție a fost mai scăzut. Și scafandrii de luptă au efectuate în 2020 patru module de pregătire.
În 2020, activitățile de instrucție și de învățământ ale Forțelor Navale Române au fost adaptate la noul context sanitar. Toate măsurile de prevenire a răspândirii și infectării cu noul coronavirus au fost puse în aplicare la bordul navelor, aeronavelor și în toate structurile Forțelor Navale.
Doar numărul orelor de instrucție au avut de suferit. Acesta a scăzut de la 1100 în 2019, la aproximativ 780 în 2020. Anul trecut, echipajul de piloți de elicoptere navale s-a mărit cu șapte ofițeri de marină. 330 de ore au fost executate, deasupra mării, uscatului și platformelor de foraj maritim.
De asemenea, și scafandrii militari de luptă au continuat antrenamentele. Aceștia au desfășurat peste 110 activități de instrucție specifice EOD și salturi din elicoptere și din ambarcațiuni rapide.
Din program nu au lipsit nici exercițiile tactice cu trageri de luptă, cu armamentul de infanterie și cu armamentul de pe transportoarele amfibii. Militarii au acordat și sprijin autorităților publice prin asigurarea serviciilor de pază în județele Constanța și Tulcea și prin instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenție și Tratament de pe Stadionul Portul.
Tot anul trecut, pentru prima dată în istoria militară națională, o navă românească a asigurat conducerea unei grupări navale permanente a NATO, iar Forțele Navale Române a deținut președinției forumului Măsurilor de Creștere a Încrederii și Securității în Domeniul Naval la Marea Neagră
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

