dobroge.tv

Live

Reacția BOR cu privire la moartea bebelușului după botez: „Ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”

Reacția BOR cu privire la moartea bebelușului după botez: „Ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”
01 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Patriarhia Română a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebelușului mort la scurt timp după ce a fost botezat. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a transmis condoleanțe familiei care și-a pierdut copilul de doar șase săptămâni.

Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis un comunicat de presă după vestea morții bebelușului.

Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor transmite că a luat deja legătura cu preotul și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare.

Reamintim că un bebeluș de doar șase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, la slujba de botez, în Suceava și a ajuns în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă -- detalii aici: De la botez, la spital: un bebeluș a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a fost scufundat în cristelniță

Din păcate, bebelușul a murit luni, 1 februarie, la ora 06:00 în timp ce se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic -- detalii aici:S-a stins din viaţă bebeluşul ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă


Sursă foto: Știri Diaspora

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233