dobroge.tv

Live

ÎPS Teodosie, despre decesul bebelușului botezat: „Nicicum nu se schimbă ritualul. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița”

03 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat marți, 2 februarie, pentru Antena 3 că ritualul botezului nu va fi schimbat după decesul bebelușului din Suceava care a fost înecat în cristelniță.

Arhiepiscopul Tomisului subliniază că procedurile apar în Sfintele Canoane. „Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de Hotnews.

Lingurița la care face acesta referire este cea din ritualul împărtășirii și la care nu a renunțat nici după ce Conducerea Patriarhiei a recomandat lingurițele de unică folosință.

Reamintim că un bebeluș de doar șase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, la slujba de botez, în Suceava și a ajuns în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă -- detalii aici: De la botez, la spital: un bebeluș a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a fost scufundat în cristelniță

Din păcate, bebelușul a murit luni, 1 februarie, la ora 06:00 în timp ce se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic -- detalii aici: S-a stins din viaţă bebeluşul ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă


Sursă foto: Ordinea.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233