dobroge.tv

Live

Sistemul de „bike-sharing” va fi din nou funcțional: aproape 400 de biciclete vor fi puse, gratuit, la dispoziția constănțenilor

10 februarie 2021
Publicitate

Din nou, cu bicicleta prin oraș! În mai puțin de o lună, sistemul de bike sharing va fi funcțional. Aproape 400 de mijloace de transport vor putea fi închiriate, gratuit. Acces vor avea însă doar persoanele de peste 14 ani. Utilizatorii vor fi nevoiți să respecte mai multe condiții.

Constănțenii și turiștii care vor să folosească o bicicletă pusă la dispoziție prin proiectul „bike-sharing” o vor putea face din nou din luna martie.

De la 1 martie, atât constănțenii cât și turiștii vor putea beneficia din nou de cele 390 de biciclete puse la dispoziție de municipalitate.

În municipiu a început deja verificarea stațiilor pentru ca totul să funcționeze la parametrii normali.

În Constanța există peste 20 de stații de închiriere a bicicletelor precum și șase puncte de eliberare a cardurilor.

Mișcarea este extrem de importantă pentru constănțeni, dar închirierea acestor biciclete este un plus pentru cei care nu dețin una și vor să facă o plimbare prin oraș pe două roți.

Constănțeancă: Foarte bine, da. E foarte bine. Putem să luăm biciclete, să mergem la plimbare. Le aducem înapoi, e ok.

Reporter: Dumneavoastră aveți card?

Constănțeancă: Nu, nu mi-am făcut dar vreau să-i fac fetiței.

Reporter: Știi deja să mergi pe bicicletă?

Fetiță: Da, știu. Mi se pare super. Îmi place.

Chiar și cei care dețin o bicicletă proprie văd cu ochi buni acest proiect.

Da, e ok. Mai ales că pot să-și ia cardul de aici și e mai bun. Dar numai două ore mi se pare și după aceea trebuie să o aduci la altă stație. Am cardul, mi-am luat card. Am de toate, dar nu am folosit niciodată. Doar am venit la ea, am scos-o, m-am uitat la ea și am pus-o la loc”, spune un constănțean.

Cardul de acces poate fi solicitat gratuit la ghișeele Serviciul Public de Impozite și Taxe. Închirierea bicicletelor este gratuită însă trebuie respectate mai multe condiții.

1. Persoanele cu vârsta sub 18 ani pot obține cardul doar cu acordul unui părinte/tutore, iar cei care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu vor putea obține un card de acces.

2. Utilizatorul poate închiria simultan NUMAI o singură bicicletă.

3. Pe toată perioada de închiriere, utilizatorul nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat,

4. Intervalul orar de utilizare este 07.00-24.00, valabil de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maxim două ore înainte de închiderea centrului, ora 22.00.

5. Bicicleta poate fi utilizată în mod gratuit timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice.

6. Echipamentul va putea fi ridicat sau returnat de la orice stație de biciclete în regim self-service”, spune Primăria Constanța.

Cei care nu vor aduce biciclete înapoi riscă să fie amendați. Sancțiunea se ridica la aproximativ 2.500 de lei. Sistemul de bike-sharing a fost interupt în luna decembrie 2020.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233