dobroge.tv

Live

Speranță pentru localuri: vor fi deschise la capacitatea de 50%, acolo unde situația o permite

11 februarie 2021
Publicitate

Patronii restaurantelor sunt optimiști În multe dintre localitățile din județ, datorită ratei de incidență scăzute, localurile vor fi deschise la jumătate din capacitate. Decizia a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și este valabilă 14 zile.

Decizia de a menține restaurantele deschise la 30% s-a prelungit pentru încă 14 zile, la Constanța. După luni în care au funcționat sub formă de terase, patronii localurilor se bucură că, fie și în condiții restrictive, afacerile se mențin pe linia de plutire.

Chiar dacă sunt doar 30%, ne ajută. Foarte bine să se deschidă și la Constanța dar este bine și cu 30%. Noi suntem mulțumiți și așa”, a declarat Luminița Vrabie, șef de sală.

Mai bine păstrăm niște reguli mai stricte, suntem capabili să ținem încă deschise restaurantele și să chemăm și personalul la muncă”, a declarat Nicu Lascu, patron.

Atât clienții cât și angajații trebuie să respecte o serie de măsuri stricte. De exemplu, ospătarii trebuie să poarte în permanență mănuși și mască de protecție. Masca este obligatorie și pentru clienți în spațiile comune precum toaleta sau barul.

Cei mai norocoși au fost patronii care au afaceri in alte localități. Aici, localurile vor funcționa la jumătate din capacitate. Măsura vine exact la timp, în condițiile în care se anunță o răcire accentuată a vremii, iar statul pe terasă nu va mai fi o opțiune.

Din weekend vom beneficia de acest 50% pentru că vor veni niște temperaturi sub zero grade și nu va mai fi posibil să stăm pe terasă”, a mai declarat Nicu Lascu, patron.

Unii constănțeni cred că în ciuda durității, măsurile sunt eficiente, pentru a preveni creșterea ratei de infectare.

Încă avem probleme. Toate țările sunt închise și pe noi ne-au lăsat, totuși, ca să fim noi responsabili”, spune o constănțeancă.

Există însă și oameni care vor o întoarcere la normal. Constanța este un oraș turistic, iar localurile ar trebui să fie deschise fără restricții indiferent de situație, cred aceștia.

Era normal să fie și în Constanța mai ales că este obiectiv turistic. Și cu cine să te cerți mai întâi”, spune o constănțeancă.

Trebuie deschise, trebuie mai multă libertate. Mai ales școlile. Trebuie deschise, trebuie ținute deschise”, spune o altă constănțeancă.

În municipiul Constanța, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a fost mai mare de 2 la mia de locuitori. În aceeași situație mai sunt localitățile Agigea, Valu lui Traian, Costinești și Saraiu. În restul județului, cu excepția localității Dumbrăveni, care este în zona roșie, localurile vor funcționa la jumătate din capacitate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233