dobroge.tv

Live

Sculptor acuzat că a păcălit autorităţile cu 18 milioane de lei. Plătit să facă statui din bronz, le-a făcut din materiale de calitate inferioară

13 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sculptorul Ioan Bolborea este cercetat de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale pentru un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei. El ar fi încheiat contracte pentru a realiza monumente publice din bronz, dar le-ar fi făcut din materiale de calitate inferioară.

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă dimineaţă, punerea sub acuzare a unui artist pentru înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave şi percheziţionarea domiciliului şi atelierului acestuia.

Surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că este vorba despre sculptorul Ioan Bolborea, implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri legate de calitatea monumentelor realizate pentru a fi montate în Capitală, în urma încheierii mai multor contracte cu Administratia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Ancheta a pornit după ce Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Artistic din Primăria Generale a depus plângere, au explicat sursele G4Media.ro.

În toamna anului 2017, monumentul de for public „Împăratul Traian”, amplasat pe Calea Victoriei nr. 12, pe treptele Muzeului National de Istorie, a fost vandalizat. Mai exact, lupoaicei i-a fost ruptă coada. Pentru a remedia situaţia, Primăria Capitalei a luat statuia pentru a o repara. Atunci experţii au observat că materialul folosit pentru operă era alamă, şi nu bronz. Pentru realizarea lucrării, municipalitatea condusă de Sorin Oprescu a plătit 200.000 lei (42.553 euro) în 2012.

În aprilie 2019, Primăria Capitalei l-a acuzat pe Bolborea că ar fi încălcat contractul şi a realizat din alamă, în loc de bronz, patru statui: Căruţa cu Paiaţe, I.L. Caragiale, Vioara Spartă şi Al. I. Cuza.

Sculptorul se apăra atunci spunând despre reprezentanţii primăriei că sunt „nişte nepricepuţi” şi că acuzaţiile „sunt prostii de-ale lor”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233